Servisçilere Özel İzin İçin Ek Süre... - Eğitim Haberleri

19 Mart 2008 Çarşamba

Servisçilere Özel İzin İçin Ek Süre...

Büyükşehir Belediyesi, servisçileri ayağa kaldıran özel izin belgesi için ek süre tanıdı. Servisçiler, Mart sonuna kadar özel izin belgesini alabilecek.
Belediye Meclisi'nde alınan kararla uzatılan süre sayesinde 300'e yakın esnafın kurtulduğunu söyleyen Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkan Vekili Mehmet Kılınç, "Belgelerini tamamlayamayan 300'e yakın esnafımız adına belediyeye teşekkür ediyoruz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi ile Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası arasında bir süredir devam eden gerginlik sona erdi. Geçtiğimiz ay servislerin EGO'nun denetimine geçmesini öngören düzenlemenin son tarihinin 29 Şubat'ta sona ermesi belediyeyle odayı karşı karşıya getirmiş, kentte çalışan çok sayıda servisçi mağdur olmuştu. Bu sıkıntının Ankara Hürriyet'te yer almasının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan kararla servisçilerin alması gereken özel izin belgeleri için son tarih Mart sonuna kadar uzatıldı.

Belediyeyle aralarında oluşan gerginliğin sona ermesinden memnun olduklarını söyleyen, Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkan Vekili Mehmet Kılınç, "Belgelerini tamamlayamayan 300'e yakın esnafımız adına belediyeye teşekkür ediyoruz" açıklamasında bulundu.

300'E YAKIN ESNAF KURTULDU : Yeni yönetmelikle birlikte süre konusunda birtakım sıkıntılar yaşadıklarını ve Ankaralı'ya bunu hissettirmemek için belediyeye çağrı yaptıklarını belirten Kılınç şöyle konuştu: Yeni yönetmelikle ilgili bazı sıkıntılarımız vardı. Belediyeden süre uzatımıyla ilgili talebimizi sunduk. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde sürenin Mart sonuna kadar uzatılması kararı alındı. Belgelerini tamamlayamayan 300'e yakın esnafımız da böylece kurtulmuş oldu. Başta Ender Kaplan olmak üzere karda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz"

AY SONUNA KADAR SÜRE : Büyükşehir Belediyesi Trafik İşleri Dairesi Başkanı Ender Kaplan müracaat edemeyen servisçiler için böyle bir kararın alındığını belirterek, "Özel İzin Belgesi için müracaat edemeyen 300 esnafa yönetmeliğe göre ağır yük biniyordu. Biz de 15 günlük bir araştırmanın ardından bu kişilerin gerçekten mağdur olduğunu anladık ve süreyi uzattık. Hazırlanması gereken belgeler basit. Ay sonuna kadar getirdikleri takdirde sorun olmayacak" açıklamasını yaptı. Büyükşehir Belediyesi ile Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası yaklaşık 20 gün önce karşılıklı restleşmişlerdi. Oda, 22 Şubat'ta sona erecek süre uzatılmazsa "Üç bine yakın servisçi trafiğe çıkamaz ve Ankara felç olur" uyarısında bulunmuş, belediye, "uzatma yok" açıklamasını yapmıştı.

Hiç yorum yok: