2005 yılında Anadolu Liselerine sınavsız öğretmen alımı yapılması sonrasında bu atamaların iptal edilmesi öğretmenleri mağdur etti. - Eğitim Haberleri

26 Mart 2008 Çarşamba

2005 yılında Anadolu Liselerine sınavsız öğretmen alımı yapılması sonrasında bu atamaların iptal edilmesi öğretmenleri mağdur etti.

2005 yılında Anadolu Liselerine sınavsız öğretmen alımı yapılması sonrasında bu atamaların iptal edilmesi nedeniyle birçok öğretmenin mağdur olduğunu bildiren Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na bir yazı yazarak, söz konusu öğretmenlerin il içi tayin ile eski okullarına dönebilmelerinin sağlanmasını istedi.
Türk Eğitim-Sen 2005 yılında Anadolu Liselerine sınavsız olarak atanan öğretmenlerin yargı kararı sonucu atamalarının iptal edildiğini ve bu nedenle mağdur olan öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla MEB'e yazı yazdı. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk imzası ile gönderilen yazıda, 2005 yılında yapılan sınavsız atama sonrasında yargının bu atamaları iptal ettiği kaydedilirken, “Bazı iller mahkeme kararını daha önce uygulamış, bazıları ise bugünlerde uygulamak üzere çalışmalara başlamıştır. Yargı kararının uygulanması hukuki bir mecburiyettir. Ancak, bu atamaların sorumlusu öğretmenlerimiz değildir. Dolayısıyla yapılan uygulamalar öğretmenlerimizi mağdur etmektedir” denildi.

-“2 YILA BAKILMAKSIZIN İL İÇİ ATAMA YAPILSIN”-

MEB'e gönderilen yazıda, söz konusu öğretmenlerin kararnamelerinin Anadolu statüsüne çevrildikleri için yapılan Anadolu Liselerine Öğretmen Alımı Sınavlarına da alınmadıkları vurgulandı. Öğretmenlerin 2 yıllık çalışma sürelerinin dolmaması nedeniyle de il içi tayin isteğinde bulunamadıklarına işaret edilen yazıda, “Söz konusu öğretmenlerin, istemeleri halinde eski okullarına norm kadro fazlası öğretmen olarak atanmaları veya bulundukları okulda 2 yılını doldurup doldurmadıklarına bakılmaksızın il içi tayin isteğinde bulunabilmelerinin sağlanması yaşanan mağduriyeti bir nebze de olsa hafifletecektir” denildi.

Hiç yorum yok: