Türkiye’nin en büyük eğitim fuarı Educaturk, 14 Şubat kapılarını açıyor. 4 gün sürecek fuarda eğitime dair herşeyi bulmak mümkün - Eğitim Haberleri

31 Ocak 2008 Perşembe

Türkiye’nin en büyük eğitim fuarı Educaturk, 14 Şubat kapılarını açıyor. 4 gün sürecek fuarda eğitime dair herşeyi bulmak mümkün

“Eğitim hiç bu kadar keyifli olmamıştı” sloganı ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuar dört gün sürecek. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı, Rumeli Fuar alanında düzenlenecek olan fuarda, anaokulundan üniversiteye, yurtdışı eğitim hizmetlerinden yeni kariyer fırsatlarına kadar her şeyi bulmak mümkün.

Fuarda sundukları hizmetleri her yıl çeşitlendiren Educaturk, bu yıl da pek çok yenilikle ziyaretçilerin karşısına çıkacak.

ABD'nin en büyükleri ile iş görüşmesi

Üniversiteden yeni mezun olan ya da kariyerlerinde yeni bir başlangıç yapmak isteyen gençler düşünülerek hazırlanan özel bölümlerde ABD'deki iş olanakları tanıtılacak. “Uluslararası Kariyer Zirvesi” adı altında gerçekleşecek bu etkinlik boyunca, gençler profesyonel iş yaşamlarına ilk adımı ABD'de atma şansı yakalayacak. Yurtdışında çalışma deneyimi edinerek kariyerlerini daha da geliştirmek isteyenler için birbirinden önemli fırsatların yer alacağı etkinlikte, Amerikan firmaları ile bir araya gelecek olan öğrenciler, işverenlerle yapacakları yüz yüze mülakatlarla, yurtdışında kariyer yapma şansı bulurken hayatlarını değiştirebilecek fırsatları değerlendirecekler. 17 Şubat günü fuar alanında gerçekleşecek zirvede 370 farklı pozisyon için işe alım gerçekleşecek.

Paralı staj olanakları

Zirve boyunca Rumeli Fuar Alanı'nda yer alacak olan stantlarda, Amerika'da Internship programlarına katılacak öğrenci ve mezunların; kredi olanakları, para transferleri, yurtdışında ATM kullanımı, hesap açma, telefonla iletişim, vize süreci ve işlemleri, ulaşım seçenekleri, havayolu kuralları, tatil turları gibi ihtiyaç duyulan çeşitli konularda aydınlatılması sağlanacak.

Work And Travel Job Fair olanakları

2007 yılında gerçekleşen fuarda 70 bin insanın ziyaret ettiği Educaturk'te genç ziyaretçileri bekleyen bir diğer fırsat ise Work And Travel Job Fair. Edurehber Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Rehberi - Educaturk işbirliğinde, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan zirve kapsamında, Amerikan Konsolosluğu ve Amerika'dan gelen işveren firmaların gerçekleştireceği çeşitli sunumlar ile Work And Travel programı konusunda öğrencileri ilgilendiren tüm ayrıntılar etkileşimli bir ortamda paylaşılacak.

Böylelikle, Educaturk Eğitim Fuarı bünyesindeki zirveye katılan öğrenciler, yaz tatilleri boyunca ABD'de çalışma, İngilizcelerini geliştirme ve tatil yapma olanağı sunan Work And Travel programıyla ilgili olarak akıllarına takılan tüm sorulara yanıt bulmuş olacak ve kariyerleri açısından önemli adımlar atacaklar.

Yöneticilerden kariyer dersleri

Fuar boyunca düzenlenecek sempozyumlarda da Türkiye'nin en önemli şirketlerinin yöneticileri 'kariyer planlaması' konusunda ziyaretçilere deneyim aktarımında bulunacaklar. The Pepsi Bottling Group Yöneticisi Alper Kul'un, On İletişim Yöneticisi İpek Özgüden'in, Kariyer Koçu Yasemin Sungur'un da aralarında bulunduğu pek çok katılımcının, ziyaretçilere kariyer planlaması eğitimleri vereceği sempozyum programı çerçevesinde, öğretmenlere yönelik aktiviteler de düzenlenecek.

14-15 Şubat tarihlerinde İngilizce öğretmenlerine için düzenlenecek sempozyumlar sonucu katılımcılara sertifika verilecek. Ortaöğretime geçiş ve üniversiteye giriş sınavları konusunda gençlere yardımcı olmak, stresle başa çıkmalarını sağlamak amacıyla da pek çok panel düzenlenecek.

Sport Stacking (Dizilim Sporu) Turnuvaları Türkiye'de
Educaturk'te ziyaretçileri bekleyen bir başka yenilik ise Amerika'dan. ABD'deki 12 bin okulun aktivite programında yer alan “Sport Stacking Turnuvaları”nı Türkiye'ye getiren Educaturk, fuar boyunca bu etkinliğin tanıtımını yapacak. 14-17 Şubat tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Fuar alanında düzenlenecek olan Sport Stacking yarışmalarında başarılı olanlar ise çeşitli ödüller kazanacak.

Sport Stacking Nedir?

12 özel tasarım bardaktan oluşan Sport Stacking Turnuvaları'nda amaç bu bardakların “3/3/3, 3/6/3 ve cycle” kategorilerinde en kısa sürede üst üste dizilip indirilmesini amaçlıyor. 1980'li yıllarda ilk olarak Amerika'da ortaya çıkan ve 1995 yılından sonra popülaritesini arttıran Sport Stacking, 2000 yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda sağladığı faydalardan sonra okullardaki en önemli aktivitelerden biri halini aldı. Amerika'da yapılan araştırmalar, Sport Stacking uygulamasının, iki elin aynı anda kullanılması, göz el koordinasyonunun sağlanması ve beynin sağ/sol kısımlarının aynı anda kullanılması gibi yararlarının olduğunu ortaya çıkardı. Sport Stacking'in çocuklar arasında popülaritesinin bu kadar atmasına neden olan bir diğer neden ise hoşça vakit geçirilmesini sağlaması.

Educaturk'ten Hediye Yağmuru

Katılımcı kurumlara ve ziyaretçilere adeta bir eğitim şöleni yaşatmayı planlayan Educaturk, pek çok eğlenceli yarışmaya da ev sahipliği yapacak. Yarışmalarda başarılı olanları yurtdışı ve yurtiçi eğitim bursları, cep telefonları… gibi yüzlerce hediye bekliyor

14-17 Şubat tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Educaturk Eğitim Fuarı'na, anaokulları, ilköğretim, kolejler, dershaneler, dil okulları, üniversiteler, yurtdışı eğitim danışmanlık kurumları, hobi/sanat/spor okulları, burs sağlayan vakıf/dernekler ve yurtdışından birçok eğitim kurumu katılacak.

Educaturk Eğitim Fuar Takvimi

İstanbul 14-17 Şubat 2008 Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Alanı
İzmir 13-15 Mart 2008 Kültür Park 5 nolu Atlas Salonu

Hiç yorum yok: