Çocuklara Özel Sanat Galerisi - Eğitim Haberleri

31 Ocak 2008 Perşembe

Çocuklara Özel Sanat Galerisi

Konak Belediyesi, sadece çocuk sanatçıların yaptığı eserlerin sergileneceği bir galeri açıyor. Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, çocuklara yönelik kültür sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini kaydetti. Dokuz Eylül Üniversitesi ile işbirliği yaptıkları projeyle eski Mimarlık Fakültesi binasının yalnızca çocuk filmlerinin gösterildiği sinemaya dönüştürüldüğünü ifade eden Tunçağ, ''İzmir, çocuklar için düzenlenen sinema salonundan sonra, bir de çocuklara özel sanat galerisine kavuşacak'' diye konuştu.

Türkiye'de ilk olacak

Konak Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Halim Yazıcı, bugüne kadar yaptıkları araştırmalarda, yalnızca çocuklara tahsis edilen bir galeri örneğine rastlamadıklarını, hayata geçirecekleri projenin bu anlamda Türkiye�de bir ilk olacağını belirttii.

Belediyeye ait Alsancak'taki kültür merkezinin 3. katını çocuklara ayırma kararı aldıklarını ifade eden Yazıcı, mekanın yalnızca galeri olarak kullanılmayacağını, ilköğretim sürecindeki çocuklara plastik sanatlar eğitimi verileceğini kaydetti. Yazıcı, kurs alan çocukların ürettiklerini sergileme olanağı bulacaklarını da söyledi.

Hiç yorum yok: