Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) bu yıl 11.'si düzenlenen Uluslar arası Gençlik Şenliği'ne yaşanan olayların gölgesi düştü. - Eğitim Haberleri

6 Mayıs 2008 Salı

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) bu yıl 11.'si düzenlenen Uluslar arası Gençlik Şenliği'ne yaşanan olayların gölgesi düştü.

6 Nisan tarihinde meydana gelen olaylar nedeniyle şenlik bu yıl halka kapalı olarak yapılıyor.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, emniyet güçlerinin tavsiyesi ile şenliğe davetiyeli ya da üniversitede çalışan birisinin misafiri olarak girilebildiğini belirterek, "Malum nedenlerle Türkiye'yi karıştırmak isteyen odaklar var. Bunlara bu şansı vermek istemedik. Bundan dolayı üzgünüz." dedi.

AÜ Uluslar arası Gençlik Şenliği, öğrenci korteji ile başladı. Kampus içindeki şenlik alanındaki etkinliklerle devam etti. Şenliğe katılan yabancı ülke öğrencilerinin sergilediği halk danslarını izleyen Rektör Akaydın, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Nisan ayı içinde meydana gelen olaylar sebebiyle şenliğin bu yıl halka açık olmadığını anlatan Akaydın, "Maalesef meydana gelen bir takım tatsız olaylardan dolayı, emniyet müdürlüğünün de tavsiyesi ile halka tam kapalı demeyelim ama üniversiteden kişilerin misafiri olmak ya da davetiyeli olmak şartıyla dışarıdan girişlere izin verdik. Malum nedenlerle Türkiye'yi karıştırmak isteyen odaklar var. Bunlara bu şansı vermek istemedik. Bundan dolayı üzgünüz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunu telafi ederiz." diye konuştu.

Şenlik alanında kutlamaların dışında öğrencilerin eğlenebilmesi için özel bölümler oluşturuldu. Öğrencilerden bazısı bir eğitim yılının yorgunluk ve stresini rodeoya binerek ya da langırt oynayarak attı. Bazı öğrenciler ise kuş gibi uçmayı tercih etti. Özel bir firma tarafından şenlik alanına getirilen vinçe bağlanan High Flyer isimli alet öğrencileri havada uçurarak şenlik alanının üzerinde tur attırdı.

Şenliğe, sayıları 20 binin üzerinde olan AÜ öğrencilerinin fazla ilgi göstermediği görüldü.

Hiç yorum yok: