Avcılık Dersanelerine Yoğun İlgi... - Eğitim Haberleri

6 Mayıs 2008 Salı

Avcılık Dersanelerine Yoğun İlgi...

Ankara’da bazı dershaneler, yaklaşan av sezonuyla birlikte, Başkentlilerin de yoğun ilgisi üzerine avcılık programlarına ağırlık vermeye başladı.

ANKARA'da dershaneler, ÖSS, KPSS, yabancı dil ve sürücü kursu gibi alışılmış kursların yanında farklı meslek ve hobilere yönelik kurslar da düzenliyor. Bu dershaneler, yaklaşan av sezonuyla birlikte, Başkentlilerin de yoğun ilgisi üzerine avcılık programlarına ağırlık vermeye başladı. Avcılık kursu veren dershanelerden BARTAŞ'ın sahibi Cesim Adıgüzel, aynı zamanda spor kabul edilen avcılığa, hafta sonlarını farklı bir uğraşla değerlendirmek isteyenlerin ve emeklilerin ilgi gösterdiğini söyledi. Kurslarda katılımcılara, güvenlik ve sağlık başta olmak üzere, doğa, çevre, hayvan ve tüfek bilgisi ile avcılık mevzuatına yönelik dersler verdiklerini anlatan Adıgüzel, yaban hayatını koruma ve avcılık etiğiyle ilgili dersleri de eğitimin önemli bir bölümü kabul ettiklerini belirtti. Adıgüzel, "Avcılığın kuralına göre ve doğayı tahrip etmeden yapılabilmesi için bu kursları düzenledik. Kurslarımıza ilgi beklediğimizden yüksek oldu. Biz de avcılık programlarına ağırlık vermeye başladık" diye konuştu.

Eski bir gelenek

Kursiyerlerden 68 yaşındaki İsmet Yıldırım da avcılığın "tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çok eski bir gelenek olduğunu" söyledi. Kurs programında hiçbir dersi kaçırmadığını anlatan Yıldırım, çevre, doğa ve avlanma mevzuatına ilişkin çok faydalı bilgiler edindiğini belirtti. Yıldırım, "Avcılık aynı zamanda doğayla iç içe olunabilen bir spor. Amacımız hayvanlara zarar vermek değil, doğayla iç içe olmak. Bu bizim için bir hobi" dedi. Hafta içi akşam saatlerinde, hafta sonu ise gündüz düzenlenen kursların aylık fiyatları 100-125 YTL arasında değişiyor.

Meslek edindirme kursları

KENTTEKİ bazı dershaneler, belediyelerin öncülük ettiği meslek edindirme kursları da veriyor. Dershaneler, özellikle son yıllarda sektörel açılım yaşayan emlakçılık, halkla ilişkiler ve reklamcılık gibi alanlarda kurslar düzenliyor. Dershanelerde emlakçılık alanında, "halkla ilişkiler ve psikoloji kavramlarını her türlü iş ilişkilerinde kullanma yeteneğine yönelik derslerin yanı sıra tapu, sicil, kadastro, şehir planlama kavramları ve kanuni mevzuat" hakkında dersler veriliyor. Halkla ilişkiler ve reklamcılık alanlarında da ilgili firmalarda eksiklikleri "asiste edebilecek" elemanlar yetiştirilmesi planlanıyor. Bu kurslara da başta emekliler olmak üzere her yaştan Ankaralı yoğun ilgi gösteriyor.

Hiç yorum yok: