İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in oğlu Selman Özer’in okullara kamera sistemi kuran bir güvenlik şirketinin gizli ortağı olduğu ortaya çıktı... - Eğitim Haberleri

20 Mart 2008 Perşembe

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer’in oğlu Selman Özer’in okullara kamera sistemi kuran bir güvenlik şirketinin gizli ortağı olduğu ortaya çıktı...

Arı projesiyle tepki çeken İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in oğlu Selman Özer'in okullara kamera sistemi kuran bir güvenlik şirketinin gizli ortağı olduğu ortaya çıktı.

Son yıllarda artan şiddet olayları üzerine okullara kamera sistemi kurulması için İstanbul Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçerken Ata Özer'in oğlu Selman Özer'in babasının unvanından yararlanıp okullara güvenlik kamera sistemi kurduğu iddia edildi. Bu iddiaları sormak üzere aradığımız İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer telefonlarımıza yanıt vermezken oğlu Selman Özer ise Dönüşüm Alarm Güvenlik Şirketi'nin gizli ortağı olduğunu ve babasının adını kullanarak okullara kamera sistemi kurduğunu kabul etti. Ancak Selman Özer, babası Ata Özer İstanbul'un Milli Eğitim Müdürü olduktan sonra sıkıntı yaratmasın diye okullarla çok az iş yaptıkıklarını, yarım kalan işleri tamamladıklarını söyledi.

Kamera sistemini ilk babası başlattı

Türkiye İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'i Şehremini Anadolu Lisesi'ndeki dikkat çekici çalışmalarıyla tanıdı. 39 yıl önce rekor bir transfer ücretiyle Beşiktaş'ta top koşturan eski “Milli Futbolcu” Özer, 70 milyar liralık BMW'si, üç ticari taksisi ve 110 bin dolarlık banka hesabıyla ilginç bir müdür portresi çizerken müdür odasına kurduğu kamera sistemiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirirken velilerin kendisini gözetlemesini ve okuldaki rüşvet iddialarının sona ermesini sağladı. Okula güvenlik kameralarını kuran Güvenlik Alarm Şirketi ile Müdür Ata Özer'in oğlunun yolları ise bir kaç yıl sonra kesişti.

Aynı şirkete gizli ortak oldu

Ata Özer'in küçük oğlu Selman Özer, Trakya Üniversitesi Elektronik bölümünden 1997'de mezun olduktan 5 yıl sonra Şehremini Lisesi'ne kamera sistemini kuran Dönüşüm Alarm Güvenlik Şirketi'ne ortak oldu. Ancak bu ortaklık resmiyete dönüşmedi. Selman Özer'in VATAN'A açıkladığı gibi, önce “işlerin iyi gidip gitmediğine” bakılacaktı. Günü geldiği zaman İstanbul Ticaret Odası'ndaki şirketin sicil kaydına Selman Özer'in adı “ortak” olarak geçirilecek, her şey resmiyete dökülecekti. Nitekim, “Babamın selamı var” diye gidilen her okuldan güvenlik kamerası siparişi alınıyordu. Okul aile birliklerinin paralarıyla 40 okula 200 bin YTL'yi bulan güvenlik kamera sistemi kuruldu.

Sadece okullar değil, 3 ilçe milli eğitim müdürlüğü, 3 belediye, özel üniversiteler ve özel şirketler de Özer'in müşterileri arasında yer aldı. Ortaklık iyi gidiyordu. Artık Selman Özer'in adı resmi kayıtlarda şirket ortağı olarak tescil edilebilirdi. Ancak 2006'da Şehremini Anadolu Lisesi Müdürü olan Ata Özer, orta öğretimdeki 2,5 milyon öğrencinin eğitiminden sorumlu kişi olarak İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak atanınca planda değişiklik yapıldı. “Babası müdür oldu oğlu şirket kurdu” denmesin diye Selman Özer bir kez daha adını kayıtlara geçirmeyerek, ortaklığını gizli tutmaya devam etti.
Keş arı projesi geliştirdi

Ata Özer, geçen hafta çok tartışılan “arı” projesiyle gündeme gelmişti. Okullarda uyuşturucuyla mücadele kapsamında 2 aydır arılar üzerinde çalıştığını söyleyen Ata Özer, uyuşturucu verdiği arıları bir dedektör gibi kullanıp, öğrencilerin üzerine salacağını ve kimin üzerinde uyuşturucu varsa böylelikle tespit edilebileceğini açıklayınca hem Bakanlığın hem velilerin hem de uzmanların tepkisini çekmişti.

Hiç yorum yok: