ABD’de öğrencisiyle cinsel ilişkiye giren öğretmen skandallarına bir yenisi daha eklendi - Eğitim Haberleri

7 Şubat 2008 Perşembe

ABD’de öğrencisiyle cinsel ilişkiye giren öğretmen skandallarına bir yenisi daha eklendi

Öğretmen Loni M. Folks'un, adı açıklanmayan öğrenci ile evinde ilişkiye girdiği ortaya çıktı.

ABD'de bu kez, evli bir kadın öğretmen, uluslararası öğrenci değişim programı kapsamında, Mississipi eyaletinin Pine Belt kentine bağlı Petal kasabasındaki bir okulda öğrenim gören 16 yaşındaki öğrencisini baştan çıkardığı için tutuklandı.

Mahkemenin belirlediği 30 bin dolar kefalet ücretini ödedikten sonra, yargı aşamasına kadar serbest bırakılan 26 yaşındaki öğretmen Loni M. Folks'un, adı açıklanmayan öğrenciyi evinde 'konuk ettiği' belirlendi. Folks'un, öğrencisi ile yaşadığı kaçamak ilişki, Petal polisi ile okul polisinin işbirliği içinde çalışması sonucu ortaya çıkarıldı.

ABD medyasında çıkan haberlerde, Folks'un, ünlü sosyal iletişim sitesi facebook'taki kendi sayfasında, evli olmasına karşın kendisini bekar ve iki çocuk annesi olarak tanıttığı da kaydedildi.

Çıkarılacağı mahkemede suçlu bulunması durumunda 30 yıla varan hapis cezası alması beklenen Folks, Mississipi eyaletinin Pine Belt bölgesinde, öğrencisiyle cinsel ilişkiye giren üçüncü öğretmen. Daha önce de öğrencileriyle ilişki yaşayan öğretmenlerden Cedric Smith ve Stephen Harris, adlı öğretmenler 20'şer yıl hapis cezası almışlardı.

Hiç yorum yok: