Muğla’nın Milas ilçesinin kaymakamı Bahattin Atçı, 2 öğrencinin aşı uygulandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını bildirdi. - Eğitim Haberleri

19 Ocak 2008 Cumartesi

Muğla’nın Milas ilçesinin kaymakamı Bahattin Atçı, 2 öğrencinin aşı uygulandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Muğla'nın Milas ilçesinin kaymakamı Bahattin Atçı, Sakarya İlköğretim Okulunda 2 öğrencinin aşı uygulandıktan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Milas Sağlık Grup Başkanlığınca yürütülen aşı uygulamasında, Hepatit B ve Kızamık aşısı vurulan Sakarya İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri Gülizar Ediş (13) ve Halil Rıfat'ın (13) fenalaştığını kaydetti.
Bahattin Atçı, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan 2 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.
Atçı, şöyle konuştu:
"Bu sabah Sakarya İlköğretim Okulunda yapılan aşı çalışması sırasında iki öğrencinin rahatsızlandığı bilgisi geldi. Son aldığım bilgiye göre, çocukların sağlığında tehlikeli bir durum yok. Konuyla ilgili kesin rapor açıklanıncaya kadar okullarda aşı çalışmasını bekletiyoruz.
Hastaneden gelen rapora göre aşılama çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Hiç yorum yok: