Yuva Çocuklarının Midilli Heyecanı... - Eğitim Haberleri

3 Kasım 2008 Pazartesi

Yuva Çocuklarının Midilli Heyecanı...

“Atla İnsanları Buluşturma” etkinliğinde, SHÇEK İstanbul Kasımpaşa Çocuk Yuvasından 14 çocuk, ata binmenin heyecanını yaşadı.

Kocaeli Üniversitesi Körfez Meslek Yüksekokulunca düzenlenen “Atla İnsanları Buluşturma” etkinliğinde, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu(SHÇEK) İstanbul Kasımpaşa Çocuk Yuvasından 14 çocuk, ata binmenin heyecanını yaşadı. At Antrenörlüğü, Atçılık İşletmeciliği ve Nalbantlık bölümlerinin bulunduğu Körfez Meslek Yüksekokulunun Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdener Balıkçı, KOÜ'nün sosyal sorumluluk projesi kapsamında zaman zaman düzenledikleri etkinliklerle çocuk yuvaları ve rehabilitasyon merkezlerinden gelen çocuklara ev sahipliği yaptıklarını söyledi. Doç. Dr. Balıkçı, atlarla bir gün geçirme imkanı tanıdıkları çocuklara, ağız ve diş sağlığı, tuvalet hijyeni ile atlar hakkında bilgiler verdiklerini bildirdi.
Sokakta Çalışan Çocukları Koruma Derneği Başkanı Esin Sevgin ile derneğin bazı yöneticileri ve çocuk yuvası bakıcıları nezaretinde gelen SHÇEK İstanbul Kasımpaşa Çocuk Yuvasından 14 çocuk, eğitimlerin ardından, öğretim görevlileri yardımıyla koruyucu kıyafet giyerek midilli cinsi atlarla gezinti yaptı. Çocuklardan Ali Rıza Ermiş, yuvanın düzenlediği geziler sayesinde daha önce at gördüğünü, onlara şeker verdiğini, ancak ilk kez midilliye bineceği için heyecanlı olduğunu ifade etti.

Hiç yorum yok: