ÖSS'ye 17 Üniversitelik Para... - Eğitim Haberleri

3 Kasım 2008 Pazartesi

ÖSS'ye 17 Üniversitelik Para...

2004'te üniversite kapısında olan yaklaşık 2 milyon öğrencinin harcadığı paranın 8.4 milyar doları aştığını belirten Prof. Dr. Ulviye Özer, bu parayla onlarca üniversite açılabileceğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi, Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı. Kutlama kapsamında düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Ulviye Özer, "1 milyon 786 bin öğrencinin ÖSS'ye girene kadar harcadığı parayla Sabancı ve Koç üniversiteleri ayarında 17 yeni üniversite kurulabilirdik" dedi.

DEĞİŞİKLİKLERDE GECİKİYORUZ

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Ulviye Özer cumhuriyetin ilk yıllarında bilimsel ve uygulamalı eğitim ilke edinilirken, son dönemlerde batılı ülkelerin modellerinin uygulanmasıyla eğitim sisteminde tıkanmalar yaşandığını belirtti. Dr. Özer, "Model aldığımız ülkeler bile sistemlerini değiştiriyor ama biz bu değişiklikleri ne yazık ki izlemekte geç kalıyoruz. Yurtdışında yüksek öğrenim gören kayıtlı Türk öğrencilerin yıllık maliyeti 448.5 milyon dolardır. Oysa bu paranın 250 milyon dolarıyla her yıl Sabancı ve Koç üniversiteleri ayarında bir üniversite kurulabilir" diye konuştu.

KAYNAK AYRILMALI

2025 yılında Türkiye'nin toplam nüfusunun 90 milyona ulaşacağını ifade eden Özer, "2025'e doğru Türkiye genç nüfuslu bir ülke olmaktan çıkacak, çalışabilir nüfus artacaktır. Bu, ekonomik büyüme için altın bir fırsattır. Ancak bunu başarabilmek için nitelikli eğitim şarttır. Özer ayrıca, ihtiyaç duyulan ara insan gücünü geliştirmek için kaynak ayırmaya davet edilmesi gerektiğini de belirtti.

Hiç yorum yok: