Kaşgarlı Mahmut Ele Alınacak... - Eğitim Haberleri

22 Mayıs 2008 Perşembe

Kaşgarlı Mahmut Ele Alınacak...

Hacettepe Üniversitesi'nin düzenlediği Türkiyat Araştırmaları Sempozyumu'nda "Kaşgarlı Mahmud ve Dönemi” ele alınacak.

Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü, “Kaşgarlı Mahmud ve Dönemi” konulu “2. Türkiyat Araştırmaları Sempozyumu” düzenleyecek. “2008 UNESCO Kaşgarlı Mahmud Yılı” etkinlikleri kapsamında 28-30 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek sempozyuma, TÜRKSOY'a üye 14 ülkenin Kültür Bakanları ve akademisyenler katılacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRKSOY, Türk Dil Kurumu, TİKA ve UNESCO tarafından desteklenen sempozyum kapsamında, açılışı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde yapılacak bir de sergi düzenlenecek. Ahmet Göğüş Sanat Galerisi'nde, 28 Mayıs saat 10:00'da açılacak sergide, Kaşgarlı Mahmut tarafından yazılan Türkçe-Arapça en eski Türkçe sözlük, Divanü Lugati't-Türk'ün basımları ve çeşitli fotoğrafları yer alacak. Açılış oturumunun Hacettepe Üniversitesi Sıhhiye Yerleşkesi M Salonu'nda yapılacak sempozyumun, üç gün sürecek oturumları, Ankara Hilton Oteli'nde gerçekleştirilecek. Çeşitli ülkelerden 67 bilim adamının katılacağı sempozyumda, Kaşgarlı Mahmud, Divanü Lugati't Türk ve 11. yüzyıl Türk dünyası incelenecek.

Hiç yorum yok: