Ağaçbilim Okulu Eğitime Başlıyor... - Eğitim Haberleri

1 Mayıs 2008 Perşembe

Ağaçbilim Okulu Eğitime Başlıyor...

Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneğince açılan, "Dendroloji (Ağaçbilim) ve Orman Ekolojisi Okulu", Cumartesi günü eğitime başlıyor.


KIRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Demirtaş, ormanlar ve kırsal çevreye yönelik çalışmalar yapan derneğin, her yıl olduğu gibi bu yıl da "Ağaçbilim" ve "Orman Ekolojisi Okulu" açtığını bildirdi.

Ağaçlar ve ekolojiyle ilgili bilgi vermek amacıyla açılan okula katılımın ücretsiz olduğuna dikkati çeken Demirtaş, başvuruların Perşembe gününe kadar KIRÇEV'e doğrudan, e-posta veya faks yoluyla yapılabileceğini ifade etti.

Demirtaş, Cumartesi günü başlayıp, 31 Mayıs Cumartesi günü bitecek eğitimde, 4 hafta boyunca teorik ve uygulamalı dersler verileceğini belirtti.

Uygulamalı derslerin, Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi ve MTA'nın bahçeleri ile Kurtuluş, Botanik ve Seğmenler parklarında gerçekleştirileceğini ifade eden Demirtaş, okulda, "Ekoloji ve Ekosistemler ile Türkiye'deki Bitki Örtüsü Bölgeleri", "Canlılar Alemi, Sınıflandırma, İsimlendirme ve Ağaçbilime Giriş", "Açık Tohumlu Ağaç ve Ağaççıklar", "Kapalı Tohumlu Ağaçlar", "Kapalı Tohumlu Ağaççıklar", "Canlı Ağaç ve Ağaççık Örneklerinin Yerinde ve Yeri Dışında Korunması" ve "Ağaç ve Ağaççıkların Kültürümüzdeki Yeri" konularında eğitim verileceğini bildirdi.

Eğitimin sonunda Ankara Çubuk'taki Karagöl'e gezi düzenleneceğini belirten Demirtaş, okulla ilgili ayrıntılı bilgiye, www.kirsalcevre.org.tr adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.

Hiç yorum yok: