Daha okumayı yeni sökmüş sekiz ilkokul öğrencisinin öğretmenlerini öldürmek için yaptığı cinayet planı şok etkisi yarattı. - Eğitim Haberleri

3 Nisan 2008 Perşembe

Daha okumayı yeni sökmüş sekiz ilkokul öğrencisinin öğretmenlerini öldürmek için yaptığı cinayet planı şok etkisi yarattı.

Georgia'daki Waycross kentinde yaşanan olayda ilkokul üçüncü sınıfa giden 8 ve 10 yaşlarındaki ikisi kız 8 öğrenci, kendilerine disiplin cezası veren öğretmenleri Belle Carter'ı önce başına sert bir cisimle vurarak bayıltmayı, daha sonra ellerini kelepçeleyip bıçaklamayı planladı. Bir hafta boyunca planlanan cinayetten sonra görev dağılımı yapan öğrencilerden bazıları sınıfı temizleyecek, bazıları da pencereden gözcülük yapacaklardı.

İhbar sayesinde önlendi

İKİ kız öğrenci, cinayet aletlerini okula getirdi. Ancak bir öğrencinin ihbarı sonucu okula gelen polis, öğrencileri çantalarındaki cinayet aletleriyle birlikte yakaladı. Cinayet planını aynı gün uygulamaya koyacakları öğrenilen sekiz öğrenci okuldan uzaklaştırıldı. Polis “cinayet” aletlerini getiren 2 kız ve 1 erkek öğrencinin cinayete teşebbüsten çocuk mahkemesine çıkarılacağını söyledi. Diğer çocuklar ise serbest bırakıldı. Sınıfın hiper aktivite ve öğrenim zorluğu çeken öğrencilerden oluştuğu açıklandı.

Hiç yorum yok: