44. Kütüphane Haftası, Milli Kütüphanede düzenlenen törenle başladı. - Eğitim Haberleri

1 Nisan 2008 Salı

44. Kütüphane Haftası, Milli Kütüphanede düzenlenen törenle başladı.

Milli Kütüphane Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Bilgiye ulaşmayı, kamusal yollarla kitlesel hale getiremezseniz, bilgiye ulaşabilenle ulaşamayan arasında bugün çok daha büyük bir uçurum açılması ihtimali var. Her eve teknolojik araçları sokmak mümkün olmadığı için şimdi kütüphanelerin yeni bir görevi daha var; bu teknolojik ortama geniş kitleleri ulaştırmaya çalışmak, teknolojik ortamın olanaklarıyla geniş kitleleri buluşturmaya çalışmak ve böylece internet kullanımını kamusal, kitlesel hale getirmeye çalışmak'' dedi.
Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ahmet Arı da Kütüphane Haftası'nın bu yılki temasının ''Hayatımızdaki Kütüphaneler'' olduğunu söyledi. Bilgiye ulaşmanın en önemli araçlarından birinin kitap olduğunu belirten Arı, Orhan Pamuk'un Nobel Edebiyat Ödülü'nü almasının Türk edebiyatının tanıtılmasına katkı sağladığını vurguladı.
Türk Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal ise Türkiye'de 2000'li yıllarda ''okuma konusunda özürlü, yitik bir kuşağın belirgin olarak ortaya çıktığını'' belirterek, kütüphanelerin yerel yönetimlere devrinin ''Türkiye'de halk kütüphanesi adına, Cumhuriyet tarihinin en radikal dönüşümü ve sistemin değiştirilmesi anlamına geldiğini'' öne sürdü.
Konuşmaların ardından Günay, kütüphanecilik alanında yaptığı çalışmalarla ödül kazananlara plaketlerini sundu.

Hiç yorum yok: