YÖK Genel Kurulu tarafından 13 Mart’ta yapılan toplantıda 4 yıl aradan sonra oluşturulan YÖK Yürütme Kurulu ilk toplantısını dün gerçekleştirdi. - Eğitim Haberleri

27 Mart 2008 Perşembe

YÖK Genel Kurulu tarafından 13 Mart’ta yapılan toplantıda 4 yıl aradan sonra oluşturulan YÖK Yürütme Kurulu ilk toplantısını dün gerçekleştirdi.

YÖK Genel Kurulu tarafından 13 Mart'ta yapılan toplantıda 4 yıl aradan sonra oluşturulan YÖK Yürütme Kurulu ilk toplantısını dün gerçekleştirdi.

İstifa ettiğini açıklayan Prof. Dr. Mustafa İlhan ile Prof. Dr. Fikret Şenses'in katılmadığı Kurul'da YÖK Genel Kurulu tarafından Yürütme Kurulu'na devredilen konular görüşüldü.
Kurulduğu gün istifalarla gündeme gelen YÖK Yürütme Kurulu ilk toplantısını 31 Mart'ta yapılacak Genel Kurul öncesinde dün gerçekleştirdi. Yürütme Kurulu YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, başkanlığında toplanırken, toplantıda Başkanvekili Prof. Dr. İzzet Özgenç, Başkanvekili Doç. Dr. Ömer Demir, Cumhurbaşkanlığı kontenjanından Prof. Dr. Berrak Kurtuluş, Prof. Dr. Durmuş Günay, Bakanlar Kurulu kontenjanından Prof. Dr. Halis Ayhan ve Prof. Dr. Yekta Saraç bulundu. ÜAK kontenjanından yapılan seçimle Yürütme Kurulu'na getirilen ve istemediği halde seçildiği için istifa eden Prof. Dr. Mustafa İlhan ile Prof. Dr. Fikret Şenses toplantıya katılmadı.

Yürütme Kurulu'nun ilk toplantısında 21 Mart'ta yapılan Genel Kurul'da Yürütme Kurulu'na devredilen yatay-dikey geçiş ve denklik konularını tartıştığı öğrenildi. Kurul 31 Mart'ta yapılacak olan Genel Kurul'da tartışılacak bazı gündem maddeleri hakkında da ön çalışma yaptı.

Hiç yorum yok: