Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dershaneleri üzecek karar... Bakanlık, dershanelerin Seviye Belirleme Sınavı yapmasını yasakladı. - Eğitim Haberleri

27 Mart 2008 Perşembe

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan dershaneleri üzecek karar... Bakanlık, dershanelerin Seviye Belirleme Sınavı yapmasını yasakladı.

SBS'ye kota geliyor

Dershanelerin ilköğretim öğrencileri için yaptığı Seviye Belirleme Sınavı, MEB tarafından yasaklandı. Karar, daha çok aday kaydetmek için sınav düzenleyen dershaneleri etkileyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel dershanelerin ilköğretim öğrencileri için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapmalarına izin verilmeyeceğini açıkladı. Bakanlık Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, yılda bir kez ve bakanlıkça belirlenen tarihlerde sadece Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme (OKS) ile Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) yapılmasına karar verildiğini, dershanelerin Seviye Belirleme Sınavı yapmasının uygun görülmediğini ifade etti. Müsteşar, MEB'den izin alan bazı dershanelerin düzenleyeceği deneme sınavlarının tarihlerinin ise OKS için 4 Mayıs, ÖSS için 10 Mayıs 2008 olacağını açıkladı.

Nedeni açıklanmadı
Özgül, SBS'nin yasaklanmasının nedenine dair bir bir açıklama yapmazken, izinleri olmamasına rağmen bazı dernekler ve özel dershanelerin SBS adı altında sınav yapma girişiminde bulunduklarını ancak bunları tespit edip sınav yapmalarına izin vermeyeceklerini söyledi.

Hiç yorum yok: