Üniversiteliler, Giriş Kapısını Kapattı... - Eğitim Haberleri

12 Mart 2008 Çarşamba

Üniversiteliler, Giriş Kapısını Kapattı...

Çukurova Üniversitesi'nde toplanan bin öğrenci, ‘Gericiliğe, ırkçılığa karşı yaşasın halkların kardeşliği’ yazılı büyük bir pankart açarak, üniversitenin kapısını ulaşıma kapattı.
R1 derslikleri önünde öğlen saatlerinde toplanan yaklaşık bin öğrenci, 'Gericiliğe, ırkçılığa karşı yaşasın halkların kardeşliği' yazılı büyük bir pankart açtı. Öğrenciler, 'Yaşasın halkların kardeşliği', 'Üniversite emperyalizme karşı duracak', 'Bedel ödedik, bedel ödeteceğiz' sloganları atarak yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki kampus ana giriş kapısına kadar yürüdü. Sivil polislerin önlem aldığı yürüyüş sonrasında ana girip kapısından kimlikli kontrollerin yapıldığı ana yolu 10 dakika ulaşıma kapatan öğrenciler, uzun araç kuyruğu oluşunca bazı sürücülerin bu girişin hemen yanında bulunan, genellikle ÇÜ görevlilerinin kullandığı kartlı geçişin yapıldığı yeri kullanmaları üzerine bu girişi de kapattı. Birkaç öğrenci en önde bulunan araçların sürücülerine neden yolu kapattıklarını anlattı.
Grup adına konuşan Okan Türk, “Elini kolunu sallayan üniversitemize giremez. Bunu kanıtlamak için yolu kapatıyoruz. Biz insanların elini kolunu sallayarak üniversitemize girmelerine izin vermeyeceğiz. Gerekirse yarın başka önlemler de alırız. ÇÜ öğrencileri olarak bizler gericiliğe ve ırkçılığa şimdiye kadar izin vermedik. Bundan sonra da izin vermeyeceğiz” dedi. Konuşmanın ardından yeniden R1 dersliklerine yürüyen öğrenciler, dersliklere ulaştıktan sonra dağıldı.

Hiç yorum yok: