Lise giriş sınavlarına hazırlanırken yaşadığı stres nedeniyle obeziteye yakalanarak 140 kilo oldu.... - Eğitim Haberleri

12 Mart 2008 Çarşamba

Lise giriş sınavlarına hazırlanırken yaşadığı stres nedeniyle obeziteye yakalanarak 140 kilo oldu....

Lise giriş sınavlarına hazırlanırken yaşadığı stres nedeniyle sürekli yemek yiyen Berkay obeziteye yakalanarak tam 140 kilo oldu....

Berkay Lüleci 17 yaşında ve şu anda tam 100 kilo. Ortaokul yıllarında lise giriş sınavlarına hazırlanırken yaşadığı stres, Berkay'ı obez yaptı. Sürekli yemek yiyen Berkay, 14 yaşındayken birdenbire kilo alarak 140 kiloya çıktı. Kiloları nedeniyle nefes almakta güçlük çeken ve sağlık problemleri görülen Berkay, bugünlerde yine sınav stresi yaşıyor.

BOL BOL SU İÇİYOR

Üniversiteye hazırlanan genç, obeziteden kurtulmak ve yaşıtları gibi özgürce hareket edebilmek için İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ziya Mocan'a başvurdu. Prof. Dr. Mocan'ın kendisine uyguladığı diyet programı sayesinde 3 ayda tam 40 kilo vererek 100 kiloya inen Berkay, bu kez sınava fazla yemek yemeden, bol bol su içerek ve hareket ederek hazırlanıyor.

'HAYATA DÖNDÜ'

Lüleci'nin kendisine ilk geldiğinde hayatını tehdit edecek derecede ağır obez durumunda olduğunu belirten Prof. Dr. Mocan ise "Aşırı halsizlik yaşıyor, dikkatini toplayamıyor ve derslerine konsantre olamıyordu. Arkadaşlarının bazılarının söylemleri nedeniyle sosyal hayattan kopmuştu. Metabolizması hızlandı" dedi.

Hiç yorum yok: