'İsteyene İslam Din dersi Konmalı' - Eğitim Haberleri

13 Mart 2008 Perşembe

'İsteyene İslam Din dersi Konmalı'


Alman İçişleri Bakanı Schaüble, Stern dergisine verdiği demeçte “Alman okullarında İslam din dersinden yana" bir tavır sergiledi.

Alman İçişleri Bakanı Wolfgang Schaüble, “Alman okullarında İslam din dersinden yana" bir tavır sergiledi. Schaüble, "Eğer Müslümanlar çıkıp da 'Biz de tıpkı Katolikler ve Protestanlar ya da Yahudiler gibi bir din dersi istiyoruz' derse, o zaman İçişleri Bakanı olarak Anasaya'nın, beni tarafsız hareket etmekle yükümlü kıldığını hatırlatırım. Bu ülkede inanç özgürlüğü vardır” dedi.
Stern dergisine demeç veren Schaüble, Alman okullarında İslam din dersi konusunu değerlendirirken bu yöndeki taleplerine sıcak bakacağını ortaya koydu. Schaüble şunları söyledi:
"Eğer Müslümanlar çıkıp da 'Biz de tıpkı Katolikler ve Protestanlar ya da Yahudiler gibi bir din dersi istiyoruz' derse, o zaman İçişleri Bakanı olarak Anasaya'nın beni tarafsız hareket etmekle yükümlü kıldığını hatırlatırım. Bu ülkede inanç özgürlüğü vardır. Yani farklı inanç gruplarından olan insanlara eşit muamele etmek zorundayız. Bu bakımdan bir İslam din dersi de müfredata eklenebilir. Ancak Müslümanlar, bir dinî cemaat olarak kabul görmelerini sağlayacak altyapıyı kendileri hazırlamalıdır. Ayrıca bu ders mutlaka Almanca olarak verilmelidir."

SPOR VE CİNSEL BİLGİLER DERSLERİNİ İSTEMEYENLER GİDER

Bu arada, Deutsche Welle tarafından yansıtılan demeçte Schäuble, Müslüman ailelerin, kızları spor ve cinsel bilgiler derslerine göndermemelerine ise anlayış gösteremeyeceğini vurgularken, "Kızının bu şartlar altında yetişmesini istemeyenler, hatta bu tür koşulları 'katlanılmaz' olarak nitelendirenler bir karar vermeli ve kızlarının kendi istedikleri şekilde yetişebileceği bir yere gitmelidir” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok: