Otoyolun Kenarında Yüzlerce Sınav Kimliği - Eğitim Haberleri

8 Şubat 2008 Cuma

Otoyolun Kenarında Yüzlerce Sınav Kimliği

Her yıl yüz binlerce kişinin ter döktüğü ÖSS ve Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) kayıt kartları, Polatlı yolu kenarında bulundu. Bu sınavlara giren öğrenci ve öğretim görevlilerinin fotoğraf, kimlik ve adres bilgilerinin yer aldığı kartlardın yol kenarına atılması, güvenlik endişesini de beraberinde getirdi. Emniyet yetkilileri, kartlar üzerindeki kimlik bilgileri ile kolayca kimlik belgesi çıkartılabileceği uyarısında bulunarak, bu bilgiler ile her türlü dolandırıcılığın yapılabileceği uyarısında bulundu. ÖSS ve ÜDS'ye katılan öğrenci ve öğretim görevlilerinin kimlik ve adres bilgilerinin yer aldığı kartlar, Ankara - Eskişehir yolunun 25'inci kilometresindeki üst geçidin bağlantı yolu kenarında bulundu. Bu kartların büyük bölümünün rüzgarla etrafa dağıldığı görüldü.

KİMLİK BİLGİLERİ SORUN OLABİLİR

Kartlar konusunda uyarıda bulunan Emniyet yetkilileri de kimlik ve adres bilgilerinin açık olarak yazdığı kartların kötü niyetli kişilerin eline geçmesi halinde büyük problemlerin yaşanabileceğine dikkat çekti. Emniyet yetkilileri, son dönemde sahte kimlik bildirimiyle bankalardan kredi kartı talebi ve şirket kurarak kredi çekme olaylarının arttığını kaydederek, “Bu kartlarla her türlü dolandırıcılık yapılabilir” dedi.

2003 YILI KARTLARI

ÖSYM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan AKŞAM'a “Maalesef böyle bir olay olmuş. Araştırıyoruz” dedi. İmhası gereken kartlar içinde 2003 yılındaki sınavlara ait olanların da bulunması dikkati çekti.

Hiç yorum yok: