Kendilerini "Ankara Öğrenci Kolektifi" diye nitelendiren bir grup, "başörtüsünün gündeme getirilmesini ve paralı eğitimi" protesto etti - Eğitim Haberleri

8 Şubat 2008 Cuma

Kendilerini "Ankara Öğrenci Kolektifi" diye nitelendiren bir grup, "başörtüsünün gündeme getirilmesini ve paralı eğitimi" protesto etti

YÖK Genel Kurulu toplantısının yapıldığı bina önüne gelen yaklaşık 20 kişilik grup, bazı dövizler açtı ve "Paralı eğitime hayır", "Müşteri değil öğrenciyiz" şeklinde ve hükümet aleyhine sloganlar attı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında, türbanın gündemde tutulmaya çalışıldığı ve kadınların konunun dışında bırakıldığı öne sürülerek, "türban tartışmalarının, insanların insanca yaşam haklarını ellerinden alan uygulamaların üstünü örttüğü" iddia edildi.

Açıklamada, "özgürlükleri türbana indirgemenin üniversitelerdeki özgürlük sorununun üstünü örtmekten başka bir şey olmadığı" ileri sürüldü.

Başörtüsüyle üniversiteye girilmesini isteyenlerin de istemeyenlerin de "birilerini" sokağa çağırdığı iddia edilen açıklamada, bu iki tarafa karşı üniversitelilerin gerçek özgürlüğü, eşitliği, bilimselliği, kadın haklarını savunmak için harekete geçmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklama sonrasında slogan atmaya devam eden öğrenciler, bu sırada YÖK binasından araçlarıyla ayrılan kurul üyelerine tepki gösterdiler.

Hiçbir güvenlik önleminin alınmadığının görüldüğü eylemin ardından grup olaysız dağıldı.

Hiç yorum yok: