“Sincan 11. Okullararası Resim, Tiyatro, Müzik, Kültür Şenliği” ilçedeki bütün okulların katılımıyla gerçekleşecek. - Eğitim Haberleri

5 Mayıs 2008 Pazartesi

“Sincan 11. Okullararası Resim, Tiyatro, Müzik, Kültür Şenliği” ilçedeki bütün okulların katılımıyla gerçekleşecek.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl Ankara genelinde düzenlenen “Okullararası Resim, Tiyatro, Müzik, Kültür Şenliği”nin 11.'si Sincan'da 5 Mayısta başlıyor.


Yaklaşık 1000 öğrencinin katkılarıyla yürütülecek şenlikte, öğrenciler tiyatro gösterisinden müzik, şiir dinletisine kadar pek çok etkinlikte bulunacak. Şenlikte ayrıca, öğrenciler tarafından yapılan resimler de sergilenecek.
Öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen şenlikle, çocukların üreten bireyler olmaları, kültürel, sosyal faaliyetlere katılımlarının artması ve kişiliklerinin gelişiminin sağlanması amaçlanıyor.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen program çerçevesinde gerçekleştirilen şenlikte, ilk kez bu sene Sincan'daki öğretmenler de aktif görev alacak. Yaklaşık 12 öğretmen tiyatro oyunlarıyla, şiir dinletileriyle öğrencilerinin karşısına çıkacak.
Şenliğin ilk gününde Sincan Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenciler kortej eşliğinde Sincan Lale Meydanına yürüyecek. Karnaval havasında gerçekleştirilecek yürüyüşün ardından, öğrencilerin çeşitli alanlardaki gösterileri başlayacak

Hiç yorum yok: