Liseli kızların "nitelikli yağma" davasında hapis cezası... - Eğitim Haberleri

21 Nisan 2008 Pazartesi

Liseli kızların "nitelikli yağma" davasında hapis cezası...

İzmir'in Gaziemir ilçesinde bir parkta, aynı lisede eğitim gördükleri 2 kız öğrenciden tehditle 1'er YTL aldıkları öne sürülerek haklarında "nitelikli yağma ve yağmaya teşebbüs" iddiasıyla dava açılan 5 kız öğrenciden birine 4 yıl 2 ay, diğerlerine 2'şer yıl 9'ar ay 10'ar gün hapis cezası verildi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gizli yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Z.B, S.E, H.Ö. ile tutuksuz yargılanan Ş.B, E.A. ve avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, sanıkların kendilerinden daha küçük kız öğrenciler P.Ç. ve M.F'yi korkutarak 1'er YTL gasbettikleri kanaatine vardı.

Olay tarihinde 18 yaşında olan S.E'yi 2 kez 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Z.B, Ş.B, E.A ve H.Ö'ye de 2 kez 1'er yıl 4'er ay 20'şer gün hapis cezası verdi.

Ayrıca, T.A'nın kolunun bükülmesi ve gömleğinin yırtılması nedeniyle Z.B'ye 7 bin 500, Ş.B. ve H.Ö'ye de 5'er bin YTL adli para cezası uygulandı.

Sanıkların kaçma şüpheleri olmayışını dikkate alan mahkeme heyeti, 68 gündür cezaevinde bulunan öğrencilerin karar onanıncaya kadar tahliyelerine karar verdi.

Hiç yorum yok: