Dünya Çocukları Köşk'te... - Eğitim Haberleri

21 Nisan 2008 Pazartesi

Dünya Çocukları Köşk'te...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan konuk ülke ve ev sahibi çocukların temsilcileri ile lider ve rehberlerden oluşan heyeti kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve beraberindeki TRT 30. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılan konuk ülke ve ev sahibi çocukların temsilcileri ile lider ve rehberlerden oluşan heyeti kabul etti.
Çankaya Köşkü'ndeki kabulde çocuklara seslenen Gül, kendilerini Türkiye'de görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, çocuklara ''Hoş geldiniz'' dedi. Gül, konuk çocukların Türkiye'ye gelmesini sağlayan TRT'ye de teşekkür etti.
TBMM'nin kurulduğu 1920'den bu yana 23 Nisan'ın Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Atatürk'ün bu bayramı çocuklara armağan ettiğini anımsattı.
Dünyanın dört bir yanından yüzlerce çocuğun bayram dolayısıyla Türkiye'ye davet edildiğini ifade eden Gül, dünyada ilk defa böyle bir bayramın çocuklara armağan edildiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, çocuklara şöyle seslendi: ''Atatürk, çocuklara verdiği önemi göstermiştir. Geleceğin çocuklara ait olduğunu, çocuklara önem vermenin geleceğimizi ne kadar çok ilgilendirdiğini göstermek için bu bayrama biz, '23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı' dedik. O günden bu yana bu bayramı hep beraber kutluyoruz. Her 23 Nisan'da bütün okullarımız, sizler gibi Türkiye'deki bütün çocuklar, büyük bir coşkuyla bu bayramı kutlarız ve geleceğe ne kadar önem verdiğimizi gösteririz.''
Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasının ardından, 39 ülkeden gelen temsilci çocuklar, alfabetik sırayla Gül'e hediyelerini sundular ve fotoğraf çektirdiler. Cumhurbaşkanı Gül de çocuklara ''mp3 çalar'' hediye etti.

Hiç yorum yok: