Halk Dansları Yarışması Finali Yarın... - Eğitim Haberleri

21 Nisan 2008 Pazartesi

Halk Dansları Yarışması Finali Yarın...

Bu yıl 16.sı düzenlenen Komple Nitelikli Halk Dansları Yarışması’nda finale kalan 10 topluluk, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla yarışacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sabancı Vakfı işbirliği ile bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Komple Nitelikli Halk Dansları Yarışması'nda finale kalan 10 topluluk, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde yarışacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sabancı Vakfı işbirliği ile bu yıl 16'ıncısı düzenlenen Komple Nitelikli Halk Dansları Yarışması'na 20 topluluk 60 yöre ile başvurdu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, üç merkezde yapılan elemeler sonucunda 10 topluluk ise finalde yarışmaya hak kazandı. Komple Nitelikli Halk Dansları Yarışması'nın finalistleri, yarın Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde yarışacak. Finale kalan 10 topluluk, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen sanatsal organizasyonlar ile yurtdışından gelen talepler doğrultusunda görevlendirilecek, finalistlere ayrıca düzenlenecek törenle Sabancı Vakfı tarafından toplam 126 bin 500 YTL para ödülü verilecek.
Komple Nitelikli Halk Dansları Yarışması, halk dansları topluluklarını desteklemek ve çalışmalarına hız kazandırmak amacıyla, 1994 yılından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sabancı Vakfı işbirliği ile düzenleniyor. Yarışmaya bugüne kadar 600 dernek, kulüp ve vakıftan 16-30 yaş grubuna dahil toplam 31 bin dansçı ve müzisyen katıldı.

Hiç yorum yok: