Genç Hukukçulara Ödül... - Eğitim Haberleri

15 Nisan 2008 Salı

Genç Hukukçulara Ödül...

Elsa Avrupa Genç Hukukçular Derneği tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Ord. Prof. Dr. Veldet Velidedeoğlu Kurgusal Duruşma Yarışmasını, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi kazandı.

Elsa Avrupa Genç Hukukçular Derneği tarafından bu yıl 8.'si düzenlenen Ord. Prof. Dr. Veldet Velidedeoğlu Kurgusal Duruşma Yarışmasını, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi kazandı.

TÜRKİYE'de düzenlenen ulusal çapta tek kurgusal duruşma yarışması olan organizasyona 10 üniversiteden katılan hukuk öğrencileri, avukat rolünde "Ticaret Marka ve Rekabet Hukuku" konusunda hazırlanan kurgusal bir olayın çözümünü tartışarak, hakem heyetinin önünde birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı. Finale kalan 9 Eylül ve Erciyes Üniversiteleri arasındaki kıyasıya rekabet, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin galibiyetiyle sonuçlandı.

Yarışmada 9 Eylül Üniversitesi ikinci oluken, Marmara Üniversitesi de üçüncülüğü elde etti. Yarışma hakemlerinden Ankara 6. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanı Mehmet Umut Tarhan, final karşılaşması sonunda yaptığı konuşmada, "20 yıllık meslek tecrübesinden sonra, insan artık yavaş yavaş umutlarını kaybetmeye başlıyor. Sizler gibi gençleri böylesine hevesli ve çalışkan görmek bizlerin umutlarını arttırıyor" dedi. Hakem heyetinden Avukat Ahmet Kurutluoğlu'nun konuşmasında ise duygulu anlar yaşandı. Gözyaşlarını tutamayan Kurutluoğlu, avukat adaylarına "heyecanızı asla kaybetmeyin" tavsiyesinde bulundu. Konuşmalardan sonra dereceye giren öğrencilere, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Nutuk" adlı eseri armağan edildi.

KIYASIYA REKABET 10 üniversiteden katılan hukuk öğrencileri, avukat rolünde "Ticaret Marka ve Rekabet Hukuku" konusunda hazırlanan kurgusal bir olayın çözümünü tartışarak, hakem heyetinin önünde birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştı. Finale kalan 9 Eylül ve Erciyes Üniversiteleri arasındaki kıyasıya rekabet, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinin galibiyetiyle sonuçlandı.

Hiç yorum yok: