'Düş Çizgisi'nin Ödülleri Engelli Projelerine... - Eğitim Haberleri

15 Nisan 2008 Salı

'Düş Çizgisi'nin Ödülleri Engelli Projelerine...

İlköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden binlerce projenin katıldığı tasarım yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

İlköğretim ve lise öğrencileri arasında düzenlenen ve dünyanın birçok ülkesinden binlerce projenin katıldığı tasarım yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Bu yıl genellikle hayatı kolaylaştıran projelerin yer aldığı yarışmada madalyalar engelli projelerine gitti.

Tasarım oskarlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Anadolu Gösteri Merkezi'nde düzenlenen görkemli bir törenle verildi.

Teknoloji Tasarım ve Sanat Merkezi Derneği'nin düzenlediği ve dünyanın dört bir tarafından genç mucitleri bir araya getiren 'Düş Çizgisi 4. Uluslararası Endüstri Ürünleri Tasarımı' yarışması sonuçlandı. Dünyanın önde gelen markalarına danışmanlık yapan ve tasarım konusunda öncü üniversitelerin öğretim görevlilerinin jüri olduğu yarışmaya 24 ülkeden bin 100 proje katıldı. Proje ödülleri için yapılan törende AK Parti TBMM Grup Başkan vekilleri Bekir Bozdağ ve Nihat Ergün, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Kavas, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ile çok sayıda davetli yer aldı.

Törende konuşma yapan Teknoloji Tasarım ve Sanat Merkezi Derneği Başkanı Ali Köksal, yarışmanın öğrencilerin duygu, düşünce ve kabiliyetlerini ön plana çıkardığını vurguladı. Köksal, "Kaybedenin olmadığı bu yarışmada herkes bir şeyler elde ederek okullarına dönecek. Her geçen yıl daha çok projenin yarıştığı bu organizasyon, gelecek yıllarda daha da büyüyecek." dedi. Marka danışmanlık uzmanı, jüri başkanı Prof. Gorge Burden ise katılımcıların enerjisine ve düş gücüne hayran kaldığını belirtti. Derecelendirme yapmakta zorlandığını dile getiren Prof. Burden, öğrencilere, tutkularını kaybetmemeleri ve meraklarının peşinden gitmeyi tavsiye etti.


Birincilik ödülü, Şemsiyeli Koltuk Değneği'ne verildi


Konuşmaların ardından ödül kazanan öğrencilere madalya, plaket ve flamaları verildi. Yarışmanın ilköğretim kategorisinde İzmir Bilgi İlköğretim Okulu öğrencileri Muhammed Talha Eken ile Hikmet Arslan'ın hazırladığı "Şemsiyeli Koltuk Değneği" birinci olurken, liselerde ise birinciliği Endonezya'dan Semesta Bilingual Boarding School öğrencileri Vita Fimalia Khairani ile Dwinana Ardianti "Engelliler İçin Bisiklet" projeleriyle kazandı. Yarışmanın en küçükleri olan Sivas Sultan Murat İlköğretim Okulu'ndan Selin Seçkin ile Türkmenistan'dan Balkanatat TTM'den Selbiniyaz Berdialiyeva ödül töreninde büyük ilgi gördü.

Hiç yorum yok: