Galatasaray Üniversitesi'nden Lösev'e Ödül - Eğitim Haberleri

15 Mart 2008 Cumartesi

Galatasaray Üniversitesi'nden Lösev'e Ödül

Lösemili Çocuklar Vakfı (Lösev), Kuruluşunun 10. Yılında Uluslararası ve Ulusal Alanda Ödül ve Başarılara Doymuyor. Galatasaray Üniversitesi Öğrencileri Tarafından Belirlenen Oylarla 'En 2007' Ödülleri İçinde 'En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi 2007' Lösemili Çocuklar Kenti'nin Oldu.


Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), kuruluşunun 10. yılında uluslararası ve ulusal alanda ödül ve başarılara doymuyor. Galatasaray Üniversitesi öğrencileri tarafından belirlenen oylarla 'En 2007' ödülleri içinde 'En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi 2007' Lösemili Çocuklar Kenti'nin oldu.
Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin oyları ile 2007 yılı içinde kendi alanlarında en iyilerin belirlendiği gecede LÖSEV'in ödülünü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer aldı. Ezer, törende yaptığı konuşmada bu konudaki duyarlılıkları nedeniyle gençlere teşekkür ederek, "Bir sivil toplum kuruluşuna ödül verme düşüncesi bile çok önemlidir. Gençlerden sivil toplum kuruluşlarını izlemelerini ve her zaman desteklemelerini istiyorum" dedi.


1998 yılında 30 çocukla başlattığı mücadeleyi bugün tüm ülke genelinde 4 bin lösemili çocuk ve aileleriyle sürdüren LÖSEV, 10. yılında lösemi hastaları dışında kanser tanısı konmuş diğer hasta çocuklara da yardımlar götürmeye başladı. Vakıf, "Lösemili Çocuklar Kenti' projesiyle lösemi hastalığını tanıtmak, lösemili çocukların ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktarmak, bu vesileyle toplumu bilinçlendirmek, lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak, kalıtsal ve edinsel kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurmak ve işletmeyi amaçlıyor.

Hiç yorum yok: