ÖSS'yi bile kazanamayan oğluna kıyak yapıp üniversiteli yapan Rektör hakkında skandallar dizi dizi... Şimdi de karısıyla ilgili skandal ortaya çıktı. - Eğitim Haberleri

15 Mart 2008 Cumartesi

ÖSS'yi bile kazanamayan oğluna kıyak yapıp üniversiteli yapan Rektör hakkında skandallar dizi dizi... Şimdi de karısıyla ilgili skandal ortaya çıktı.

ÖSS'yi kazanamayan oğlunu üniversiteye yerleştiren Muğla Rektörü'nün şimdi de eşi ile ilgili iddialar ortaya çıktı

ÖSS'yi kazanamayan oğlunu üniversiteye yerleştiren Muğla Rektörü'nün doçent olan eşinin akademik çalışmalarının da intihallerle dolu olduğu, başkalarının çalışmalarını akademik tez yaptığı belirlendi

MUĞLA Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in eşi Doç. Dr. Nurgün Oktik'in akademik çalışmalarında intihal yaptığı ortaya çıktı. Doç. Oktik'in, 'Bireysel Bir Şiddet Olarak İntiharın Sosyolojik Açılımı' isimli çalışmasının birçok bölümünü aslında başka kaynaklardan aynen kopyaladığı belirlendi. Doç. Dr. Oktik'in intihallerle dolu çalışması Doğu Batı dergisinin Şiddet konulu 43. sayısında da yer aldı.

OLDUĞU GİBİ ALMIŞ

BÜTÜNÜYLE başka çalışmalardan aktarılan bölümler için hiçbir atıfta bulunulmadığı tespit edildi. Kaynak belirtilerek yapılan alıntıların birçoğunun ise adres saptırmaya yönelik olduğu kaydedildi. Bahsedilen kaynaklarda alıntı yapılan bölümlere rastlanmadığı bildirildi. Örnek olarak Muğla'nın tabiat varlıklarıyla ilgili yapılan bir çalışmada alıntı adı altında kurallara uygun olmayan bir şekilde metnin olduğu gibi aktarıldığı dikkat çekiyor.

OĞLU DA HÜLLE İLE ÜNİVERSİTEDE

ÖTE yandan Muğla Rektörü Prof. Dr. Oktik'in, Öğrenci Seçme Sınavı'nı kazanamayan oğlunun 'hülle' yoluyla Mimarlık Fakültesi'ne kayıt yaptırdığı ortaya çıkmıştı. Üniversiteye giriş sınavında başarılı olamayınca İngiltere'deki bir okula mülakatla kayıt yaptırıp yatay geçişle Yıldız Teknik Üniversitesi'ne (YTÜ) gelen Oktik'in oğlu Orhan Tan'ın yabancı uyruklu öğrenciler için yapılan Yabancı Öğrenci Sınavı'na (YÖS) da girmediği ortaya çıkmıştı. 1996'da İngiliz vatandaşlığına geçen Şener Oktik'in aynı üniversitede görev yapan eşi Doç. Dr. Nurgün Oktik ile oğulları İhsan Can ve Orhan Tan'ın da İngiliz vatandaşı oldukları belirlenmişti.


Atatürkçü kesiliyorlar


İNTİHAL konusunda çok sayıda yazı kaleme alan gazeteci-yazar Murat Bardakçı, İTÜ'deki bir konferansta 'Bir intihal olayını yazdığımızda, o kişinin Atatürkçü mücadelesini önlemek için bunun yapıldığı söylenir. Yani hırsızlıkla Atatürkçülüğün ne alakası var bilmiyorum. 'Ben devrimciyim, yobazların önünü kesmeye çalışıyordum. Onun için bu yazıldı' denir' diye konuştu.


Önlerini Yılmaz kesmiş

EMEKLİ paşaların 'dost ateşine' siviller de karşılık vermeye başladı. İki eski genelkurmay başkanının arasında devam eden tartışmaya sivillerin cephesinden katılan Mesut Yılmaz, TSK'nın tepesinde 2002 yılındaki görev teslimi öncesi yaşananları anlattı. Yılmaz, Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun, Hilmi Özkök'ü emekli ettirip, yerine Aytaç Yalman'ı Genelkurmay Başkanı seçtirme operasyonunu kendilerinin engellediğini söyledi. Vatan Gazetesi yazarlarından Aydın Ayaydın'ın sorularını yanıtlayan Yılmaz, o süreci şöyle anlattı:

'KESİNLİKLE TAVİZ VERMEDİM'

'BAŞBAKAN Ecevit, Kıvrıkoğlu'nun görev süresini uzatmak istiyordu. Bunu Kıvrıkoğlu'na da söylemiş. Paşa yanıt olarak, 'Bahçeli ve Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu ile bu konuyu görüştüm sıcak bakıyorlar. Ancak hükümet ortağınız Mesut Yılmaz'a bunu kabul ettiremezsiniz, onun için bu iş olmaz' demiş. Evet birkaç kez beni ikna etmeye çalıştı. Fakat taviz vermedim. Bunun üzerine Kıvrıkoğlu, Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanı olmaması için Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli edilmesini ve yerine Jandarma Genel Komutanı Aytaç Yalman'ın getirilmesini, Başbakan Ecevit'ten talep etti. Bu hamleyle Özkök yerine Yalman Genelkurmay Başkanı olacaktı. Başbakan Ecevit bunun için çok çaba sarfetti. Ancak, bu konuda kesinlikle taviz vermedik. Diğer ortağımız MHP de bu konuda çok fazla istekli değildi. Bu nedenle Kıvrıkoğlu'nun talebi hayata geçirilmedi.

Hiç yorum yok: