Üniversite giriş sınavına hazırlanırken aşırı stres yaşayan lise öğrencisinin kalp ana damarı yırtıldı. - Eğitim Haberleri

12 Ocak 2008 Cumartesi

Üniversite giriş sınavına hazırlanırken aşırı stres yaşayan lise öğrencisinin kalp ana damarı yırtıldı.

Üniversite giriş sınavına hazırlanırken kalp ana damarında yırtılma meydana gelen lise öğrencisi Gamze Emek, Dokuz Eylül Üniversites Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı'nda geçirdiği operasyonla sağlığına kavuştu.

Prof. Dr. Eyüp Hazan, 17 yaşındaki Gamze Emek'in şiddetli göğüs ağrısı şikayetiyle acil servise getirildiğini belirterek, yaklaşık 3 saat süren operasyonla patlayan kalp ana damarı (aort) ve aort kapağının değiştirildiğini bildirdi. Prof. Dr. Hazan ''Hastamızda kalp ana damarı çok genişmiş (marfan sendromu) ve muhtemelen strese bağlı olarak patlamış.

Normali 2-2 buçuk santim olması gereken damar genişliği, 4 santimetreydi. Patlayan damarını değiştirdik. Ayrıca hastamıza by-pass ameliyatı yaptık, hastamızın kalbindeki bütün damarlar değişmiş oldu'' diye konuştu. Üniversite sınavına hazırlandığını, bu nedenle okuldan uzak kalacağı için çok üzüldüğünü ifade eden Emek, ''Şu anda gayet iyiyim, bir an önce ders çalışmaya başlamak istiyorum” dedi.

Hiç yorum yok: