Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yurt dışında 515 öğretmen görevlendirecek. Öğretmenler, sınav ve mülakat usulüyle seçilecek - Eğitim Haberleri

24 Ocak 2008 Perşembe

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yurt dışında 515 öğretmen görevlendirecek. Öğretmenler, sınav ve mülakat usulüyle seçilecek

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, yurt dışında yaşayan vatandaşların öğrenim çağındaki çocuklarının Türkçe ve Türk kültürü öğrenimini sağlamak amacıyla, Avrupa'daki ülkelere öğretmen gönderilecek. Öğretmenler, sınav ve mülakat usulüyle seçilecek.

Mesleki ve yeterlik sınavı, 23 Şubat 2008 tarihinde yapılacak. Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilecek sınav için dün başlayan başvurular, 11 Şubatta sona erecek. Başvurular, bakanlığın “www.meb.gov.tr” ve “http://digm.meb.gov.tr” internet adreslerinden yapılacak.

Sınav ve mülakat sonucuna göre, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sınıf Öğretmenliği, Almanca, İngilizce, Fransızca, Beden Eğitim ve Müzik branşlarında 515 öğretmen Almanya, İsviçre, Fransa, Belçika ve İngiltere'de görevlendirilecek.

YABANCI DİL BELGESİ 3 YIL İÇİNDE VERİLEBİLECEK
Açıklamada ayrıca, mesleki yeterlik sınavı ve temsil yeteneği mülakatında başarılı olan öğretmenlerden, görevlendirilmek istedikleri ülkede geçerli olan dil esas olmak üzere Kamu Personeli Yabancı Dil Sınavından (KPDS) “E” düzeyinde belge isteneceği bildirildi.

Buna göre, öğretmenler istenen yabancı dil belgesini, sınav tarihinden itibaren 3 yıllık bir sürede getirebilecek. Daha çok öğretmenin müracaatının sağlanması ve öğretmenlerin yabancı dil öğrenmelerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Bu belgeye sahip olanlar, 2008-2009 öğretim yılından itibaren başarı sırasına göre görevlendirilecek.

Hiç yorum yok: