Bu eğitim-öğretim yılından itibaren "sanal karne" dönemi başlayacak. Öğrencilerin karneleri internet üzerinden de görülebilecek - Eğitim Haberleri

24 Ocak 2008 Perşembe

Bu eğitim-öğretim yılından itibaren "sanal karne" dönemi başlayacak. Öğrencilerin karneleri internet üzerinden de görülebilecek

İlköğretim ve ortaöğretim okullarında yarıyıl tatili yarın başlıyor. İlköğretim ve ortaöğretim okullarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci ile 600 bine yakın öğretmen iki haftalık tatil yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu eğitim-öğretim yılında karnelerle ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Bu eğitim-öğretim yılından itibaren "sanal karne" dönemi başlayacak. Öğrencilerin karneleri internet üzerinden de görülebilecek. Bu amaçla hazırlanan site, yarından itibaren kullanıma açılacak.
Veliler, karneleri, çocuklarının TC kimlik bilgilerini kullanarak bu siteden görebilecek. Böylece, özellikle zayıf notu bulunan öğrencilerin başvurduğu "karnedeki notu değiştirme" dönemi son bulmuş olacak. MEB yetkileri, ayrıca karneler internet üzerinden de görülebileceği için okulların velilerden istediği "karne parası" uygulamasının da otomatik olarak kalkacağını ifade etti.

11 Şubat'ta
2007-2008 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı, 11 Şubat'ta başlayacak ve 13 Haziran'da sona erecek.
Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde okumak isteyen ilköğretim son sınıf öğrencileri, 8 Haziran'da son kez yapılacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) girecek.

Hiç yorum yok: