Kanlarıyla yaptıkları Türk bayrağını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderen lise öğrencilerine şehit aileleri, öğrencilere burs sözü - Eğitim Haberleri

17 Ocak 2008 Perşembe

Kanlarıyla yaptıkları Türk bayrağını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderen lise öğrencilerine şehit aileleri, öğrencilere burs sözü

Vatan İçin Can Verenler Federasyonu Genel Başkanı ve şehit babası Mehmet Gencer, dernek yönetim kurulu üyeleri ile kanlarıyla bayrak yapan Kırşehir Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerini ziyaret etti.

Öğrencilere birer Türk bayrağı ile “Bu vatan ve bu bayrak sizlerle var oldu, sizlerle var olacaktır” yazılı seramik tabak hadiye eden Gencer, üniversiteyi kazanacak öğrencilere burs vereceklerini bildirdi.

Kanlarıyla Türk bayrağı yaparak tüm şehit ailelerine gururlandıran öğrencileri “alınlarından öpmek için” Kırşehir'e geldiklerini ifade eden Gencer, şunları söyledi:
“Türk milletinin bizlere bıraktığı bu kutsal bayrağımızı korumak için her Türk insanı kanını seve seve vermeye hazırdır. Birçoğumuz askerlik görevini yaparak bu görevi yerine getiriyoruz. Ama sizler, bu bayrak için askere gitmeden de canınızı vereceğinizi, yaptığınız Türk bayrağı ile gösterdiniz. Bu davranışınız bizim için büyük onur ve gururdur. Şehit aileleri olarak sizleri alnınızdan öpüyorum. İyi ki varsınız.”

Öğrencilerin isimlerini alan Gencer, öğrencilere üniversite eğitimleri boyunca burs vereceklerini kaydetti.
Hakkari Dağlıca'da 13 askerin şehit edilmesinin ardından terör olaylarını protesto etmek isteyen bir grup lise öğrencisi, parmaklarından akıttıkları kanlarla yapıp çerçevelettikleri Türk bayrağını, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a göndermişlerdi.

Hiç yorum yok: