Giresun’da hayırsever Hayret Yirmibeş, okul yapılması şartıyla bağışladığı yaklaşık 3 milyon YTL değerindeki 10 dönümlük arsasını geri aldı - Eğitim Haberleri

23 Ocak 2008 Çarşamba

Giresun’da hayırsever Hayret Yirmibeş, okul yapılması şartıyla bağışladığı yaklaşık 3 milyon YTL değerindeki 10 dönümlük arsasını geri aldı

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da yaşayan Hayret Yirmibeş, Bulancak ilçesinin Uçarlı Mahallesi'nde bulunan ve üzeri fındıklık olan 9 bin 924 metrekarelik arsasını, dönemin valisi Haydar Öner ve kaymakam Hüseyin Kulözü'nün istekleri doğrultusunda, 25 Eylül 1998 tarihinde imzalanan protokolle, okul yapılmak üzere bağışladı.

Yapılacak okula babası Ali Haydar Konyalıoğlu'nun adının verilmesi ve 5 yılda tamamlanması şartıyla Yirmibeş'in bağışladığı arsa, İl Özel İdaresine devredildi.
Söz konusu arsaya okul yapılmaması ve aradan 7 yıl geçmesi üzerine, 2005 yılında Giresun Valiliğine bir yazı yazarak bilgi isteyen Yirmibeş'e, buraya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yapılacağı bildirildi. Bir süre daha okulun yapılmasını bekleyen Yirmibeş, Giresun Valiliğinin protokol şartına uymadığı gerekçesiyle, geçen yıl avukat Erhan Apaydın'a vekalet vererek, arsasını geri almak için hukuki mücadele başlattı.

Bulancak Asliye Hukuk Mahkemesinde açılan ve 7 duruşma sonunda karar bağlanan davada mahkeme, protokol şartlarının yerine getirilmediğine hükmederek, söz konusu arsanın Hayret Yirmibeş'e iadesini karar verdi.
Duruşma sonrası avukat Apaydın'ın mahkeme kararını bildirdiği Hayret Yirmibeş'in, karara sevindiği ve "arsamı geri aldım, kendi okulumu kendim yapacağım" dediği belirtildi.

İl Özel İdaresi yetkilileri, arsanın kullanım sorumluluğunun Milli Eğitim müdürlüğünde olduğunu belirterek, "engebeli ve içinden küçük bir dere geçtiği için arsada okul inşaatına başlanamadı, ama yine de arsanın geri alınması üzücü" dediler.
Vatandaşlar da, arsaya 3 adet okul veya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu yapmanın mümkün olduğunu ifade ederek, Bulancak ilçesinin okul ihtiyacı olduğu halde bir girişimde bulunulmadığını ileri sürdüler.

Hiç yorum yok: