Van'da Taşımalı Okullar Tatil Edildi... - Eğitim Haberleri

30 Aralık 2008 Salı

Van'da Taşımalı Okullar Tatil Edildi...

Van'da dün gece başlayan kar, kenti beyaza bürüdü. İl genelinde 362 köy yolu ulaşıma kapanırken taşımalı eğitim veren okullar tatil edildi.

Yağış ile sabahın erken saatlerinde belediye ekipleri kar seferberliği başlattı. Bir yandan yollar temizlenirken diğer taraftan kar kürüme ekipleri kaldırımları temizlemeye başladı. Belediye karla mücadele için 6 greyder, 10 kepçe ve 12 kamyonla çalışıyor. Kaldırımları temizlemek için 100 personel görev yapıyor

Van Valiliği'nden alınan bilgilere göre, kar yağışı sebebiyle Van merkez ve Edremit'te 65, Bahçesaray 19, Başkale 10, Çaldıran 50, Çatak 21, Erciş 60, Gevaş 8, Gürpınar 40, Muradiye 30, Özalp 40 ve Saray'da 19 köy olmak üzere il genelinde 362 köy yolunun ulaşıma kapandı. Yolların açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, kar yağışı sebebiyle il genelinde taşımalı eğitim veren okulların tatil edildiğini duyurdu. Köy okullarında görev yapan bazı öğretmenler, okulların tatil edilip edilmediği konusunda kendilerine sabah erken saatlerde bilgi verilmemesinden yakınarak, sabah saat 05.30'dan 07.30'a kadar servis araçlarından beklediklerini söyledi.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde kar kalınlığının 15 santimetre olduğunu, kar yağışının bugün ve yarın zaman zaman devam edeceğini bildirdi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, yolların açık olduğunu ifade ederek, yola çıkan sürücülere, zincir takmaları ve buzlanmaya karşı dikkatli olmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Hiç yorum yok: