İranlı Öğrencilerden Ürdün'e Ültimatom - Eğitim Haberleri

30 Aralık 2008 Salı

İranlı Öğrencilerden Ürdün'e Ültimatom

İranlı üniversite öğrencileri, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 2000 binden çok Filistinliyi öldürmesi ve yaralamasını kınaması için Ürdün'e 48 saat süre verdi.

Üniversite öğrencileri, Ürdün hükümetine iletilmek üzere, bu ülkenin Tahran'daki Büyükelçisi Celal Ahmed Meflah'a hitaben yazdıkları açık mektupta, "Ürdün'den İsrail'in katliamları karşısında sessiz kalmaması" istendi.

İran'daki üniversite öğrenci birliklerinin tümünün ortak imzasını taşıyan mektupta, "Gazze Şeridi'ndeki facia, bir millet, siyasi ve askeri coğrafyayla sınırlı değil, İslam dünyasının ve tüm insanlığın meselesidir" ifadesi kullanıldı.

Mektupta Ürdün Krallığına hitaben, "Filistin halkının artık kaybedecek bir şeyi yok ki mücadeleden vazgeçsin. Bundan emin olun. İnsanlığın vicdanı ve tarih karşısında yargılanmamak için İsrail'e karşı tavır alın. Ebedi utanç lekesini alnınızda taşımayın. Ürdün halkının benimseyemeyeceği politikalardan vazgeçin" ifadelerine yer verildi.

"Ürdün Krallığının gücünü büyük güçlerden değil, halktan alması gerektiği" belirtilen mektupta, "Ürdün Krallığı, İsrail'in masum ve sivil halka yönelik vahşice saldırılarını kınayan açıklamayı 48 saat içinde yayımlasın. Aksi halde Tahran'daki tüm temsilcileriniz İran topraklarını terk etsin" ifadesi kullanıldı.

ABD'nin Tahran'daki Büyükelçiliğinin 4 Kasım 1979-21 Ocak 1981 tarihleri arasında 444 gün süreyle ele geçirilmesini hatırlatan öğrenciler, isteklerinin yerine getirilmemesi halinde Ürdün'ün Tahran'daki Büyükelçiliğini ele geçirme tehdidinde bulundu.

Bu arada Tahran'daki Filistin Meydanı'nda dün İsrail'i protesto eden on binlerce kişi, "ABD'ye ölüm, İsrail'e ölüm" sloganının yanı sıra bazı Arap ülke ve liderlerinin Filistin'de yaşanan insanlık trajedisine "kayıtsız" kalmalarını ilk kez "Vurdumduymaz Araplara ölüm" şeklinde slogan atarak protesto etmişti.

İranlı bazı yetkililer de "İsrail ile görüşen ve işbirliği yapan bazı Arap ülke ve liderlerini, Gazze Şeridi'ne yapılan saldırılardan sorumlu tutan" açıklamalarda bulunmuştu.

Hiç yorum yok: