MEB İddiaları Yalanladı... - Eğitim Haberleri

23 Kasım 2008 Pazar

MEB İddiaları Yalanladı...

MEB, Bakan Çelik'in katıldığı açılış töreninde "Öğrencilere montlarının çıkarttırılıp üşümelerine sebep olunduğu" yönündeki haberleri yalanlanladı...

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in dün Konya'da bir okulda katıldığı açılış töreninde, "Öğrencilere montlarının çıkarttırılıp üşümelerine sebep olunduğu" yönündeki haberlerin "tümüyle yalan olduğu" bildirildi.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Çelik'in dün Konya'da gün boyu Karatay, Selçuklu, Ilgın, Akşehir ve Yunak ilçelerinde okul açılış törenlerine katıldığı anımsatıldı.

Açılış törenlerinde bir okulda öğrencilerin montlarının çıkarttırılıp üşümelerine sebep olunduğu yönünde bazı gazetelerde haberler yayımlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahsi geçen okulda öğrencilerin montlarının çıkarttırılması konusunda hiç kimse tarafından hiçbir talimat verilmemiştir. Öğrenciler törenlere hava şartları da göz önüne alınarak ailelerin istediği ve tercih ettiği kıyafetlerle ve aileleri ile birlikte katılmışlardır. Öğrencilere montların çıkarttırılıp üşümelerine sebep olunduğu haberi tümüyle yalandır. Hatta havanın yağışlı olduğu törenlerde Sayın Bakanımızın talimatıyla çocuklar ve veliler tören alanından kapalı alanlara alınmışlardır. Haberlerde kullanılan fotoğrafın törenlerle ilişkisi yoktur. Sadece 3 kız öğrencinin montsuz fotoğrafının yer alması haberin bir senaryo olduğunu göstermektedir. Eğer bir talimat söz konusu olsaydı tüm öğrencilerin montlarını çıkarmaları gerekirdi ki böyle bir fotoğraf söz konusu değildir."

Açıklamada, "Bakan Çelik'in bir hafta sonu tatilini evde veya başka bir dinlenme yerinde istirahatle geçirme imkanı varken dün sabah erken saatlerden itibaren Karatay, Selçuklu, Ilgın, Akşehir ve Yunak'ta toplam 12 eğitim kuruluşun açılış ve temel atma törenlerine katıldığı, katıldığı her yerde halkın, öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin yoğun ilgisiyle karşılaştığı" kaydedildi.

Açıklamada, "Sayın Bakanımızın her törende öğrencilerle kurduğu iletişim ve gösterdiği ilgi takdir toplamıştır. Bu fedakarlık, çalışma ve gayret tebrik edileceği yerde bu tür haberlerle başarıların gölgelenmeye çalışılmasının insaf ölçüleri ile bağdaşır tarafı yoktur" denildi.

Hiç yorum yok: