Erdoğan Mesaj Yayımladı... - Eğitim Haberleri

23 Kasım 2008 Pazar

Erdoğan Mesaj Yayımladı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın kutlanacak olan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin eğitim sisteminde çağı yakalayabilmesinin mümkün olmadığını belirterek, “Böyle milletler ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır” dedi.

Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, çocukların ahlaki ve kültürel yönden gelişmiş, okuyan, düşünen, uygulayan ve neticelendiren özgür bireyler olarak yetişmesinde, öğretmenlerin rolünün büyük olduğunu belirtti.
Bunun için Atatürk'ün 'Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır' dediğini anımsatan Erdoğan, “Cumhuriyetimizin geleceği de yeni nesillerimize emanettir. Onları aklın ve bilimin rehberliğinde, hızla değişen dünyaya ayak uydurabilecek bilgili, donanımlı, dinamik, açık fikirli bireyler olarak yetiştirmek bizim için hayati derecede önemlidir” dedi.

-"BÜTCEDEN EN BÜYÜK PAY EĞİTİME"-

Erdoğan, göreve geldikleri ilk günden beri çağın ihtiyaçlarına cevap verecek, çocukları, gençleri eksiksiz olarak geleceğe hazırlayacak bir eğitim sistemi oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Zira, 21. yüzyılın dünyasında gelişmenin, kalkınmanın, küresel rekabette başarılı olmanın yolu, her şeyden önce eğitimden geçiyor. Bu anlayışla, her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırıyoruz. Cumhuriyetimizin temel niteliklerini ve Tevhid-i Tedrisat'ı esas alarak eğitim sistemimizi, alt yapısından müfredatına kadar çağın gereklerine uygun bir biçimde güncellemeye devam ediyoruz. Unutmamalıyız ki, bilgili, donanımlı, sürekli kendini yenileyen, evrensel değerlere, hür düşünceye sahip öğretmenlerden mahrum milletlerin eğitim sisteminde çağı yakalayabilmesi mümkün değildir. Böyle milletler ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişemeyecek, geleceğin dünyasında da var olamayacaklardır.”

-"ÖĞRETMENLERİN HAYAT STANDARTLARINI YÜKSELTTİK"-

Bu yüzden ülkenin yarınları ve gelecek nesiller adına umut bağladıkları asıl gücün öğretmenler olduğunu ifade eden Erdoğan, “Onların hayat standartlarını yükseltmek, çalışma şartlarını daha da iyileştirmek ve verimliliklerini artırmak için imkanlarımızı zorlayarak büyük adımlar attık, atmaya devam ediyoruz” dedi.

Erdoğan, bu doğrultuda, öğretmelerin özlük haklarında ciddi iyileşmeler yaptıklarını, hazırlık ödeneği ve ek ders ücretlerinde önemli ölçüde artırımlar sağladıklarını ifade eden Erdoğan, atama ve tayinlerin artık öğretmenliğin onuruna yakışır bir biçimde, internet ortamında, objektif olarak yapıldığını, öğretmenlik mesleğini kademelendirdiklerini; öğretmen, uzman öğretmen, başöğretmen dönemini başlattıklarını anımsattı.

Başbakan Erdoğan, öğretmenliğin, şefkat ve özveri isteyen meşakkatli bir meslek olduğuna işaret ederek, öğretmenliğin, öğretme görevinin yanı sıra öğrencilerin yeteneklerini, becerilerini ortaya çıkarma, kişisel sorunlarında onlara yardımcı olma ve yol gösterme görevini de içerdiğini kaydetti. Erdoğan, "Ülkemizin dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getiren bütün öğretmenlerinizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Hiç yorum yok: