Anadolu Üniversitesi 'Bakım' Yetkili... - Eğitim Haberleri

9 Haziran 2008 Pazartesi

Anadolu Üniversitesi 'Bakım' Yetkili...

Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hava aracı bakım eğitimi konusunda yetkilendirildi.

50. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hava aracı bakım eğitimi konusunda yetkilendirildi.
Türkiye'de ilk kez akademik düzeyde bir eğitim kuruluşuna verilen bakım eğitimi sertifikası, Anadolu Üniversitesi'nin kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru tarafından Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'ye teslim edildi.
Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Türkiye'de Genel Havacılığın Gelecek 50 Yılı: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panele, Ulaştırma Bakanlığı'nı temsilen Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru ve DHMİ Genel Müdürü Orhan birdal panelist olarak katıldı. Anadolu Üniversitesi'nin geçmişten günümüze gelişimini anlatan “Kökler'den İlklere” adlı sinevizyon gösterimi ve Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'nin açılış konuşması ile başlayan panel Genel Müdür Dr. Ali Arıduru'nun konuşmasıyla devam etti.
Sivil havacılık sektöründe yaşanan gelişmelere değinen Genel Müdür Arıduru, şunları söyledi:
“2002 yılında İstanbul ve Ankara'dan iki merkezden THY, 25 noktaya uçuş yapılabiliyordu. O yıllarda toplam yolcu sayısı ise 8.5 milyon civarındaydı. 2007 yılında ise Türkiye'de 7 merkezden 5 tarifeli havayolu işletmesi tarafından 41 noktaya uçuş yapılabiliyor. İç hat yolcu sayısı 8.5 milyondan 32 milyona ulaştı. Türk sivil havacılığı kısa sürede çok hızlı yol kat etti.”

Hiç yorum yok: