Van'da öğretmenine sinirlenerek 6 katlı bir binanın çatısına intihar etmek için çıkan öğrenciyi emniyet müdür yardımcısı ve öğretmeni ikna etti. - Eğitim Haberleri

2 Mayıs 2008 Cuma

Van'da öğretmenine sinirlenerek 6 katlı bir binanın çatısına intihar etmek için çıkan öğrenciyi emniyet müdür yardımcısı ve öğretmeni ikna etti.

İrfan Baştuğ İlköğretim 6. sınıf öğrencisi Mesut İlhan(12), dersleri için öğretmeniyle tartıştıktan sonra dükkândaki borçlarına da sinirlenerek intihar etmek için 6 katlı binanı çatısına çıktı.

İntihar etmek için çıktığı 6 katlı binanın çatısında saatlerce polis ve itfaiye ekiplerine zor anlar yaşatan İlhan, en sevdiği öğretmeni ve Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Okşar iknasıyla çatıdan indirildi.

Alınan bilgiye göre, ruhsal tedavi gören İlhan, okulda bir öğretmeniyle ders çalışması konusunda tartıştı.

Tartışma sonrası derslere girmeyen İlhan, sürekli borç aldığı dükkana gitti. Eski borçları yüzünden dükkan sahibinden de tartışan İlhan, Ordu Caddesi'ndeki Doğan Apartmanı'nın çatısına çıkıp intihar etmek istedi.

Olay yerine gelen polisler ile itfaiye ekipleri İlhan'ı ikna edemedi. Bu arada binanın elektrikleri kesilirken itfaiye ekipleri de yere branda serdi. Olay yerine gelen Emniyet Müdür Yardımcısı Okşar, İlhan'la uzun süre sohbet ederek, aşağıya indirmeye çalıştı.

İlhan, okulda en çok sevdiği öğretmeninin de gelmesiyle ikna edilerek intihar etmekten vazgeçti. Öğretmenin kollarına atılan İlhan, omuzlarına başını yaslayarak ağlamaya başladı.

Hiç yorum yok: