Gaziantep Üniversitesi’nde 74 metrekarelik salon için 618 metrekare halı fiyatı ödendi. - Eğitim Haberleri

2 Mayıs 2008 Cuma

Gaziantep Üniversitesi’nde 74 metrekarelik salon için 618 metrekare halı fiyatı ödendi.

Gaziantep Üniversitesi'nde 74 metrekarelik salon için 618 metrekare halı fiyatı ödendi. Rektörlük, fark edilen fazlalığın geri alındığını açıkladı

Gaziantep Üniversitesi'nde 74 metrekarelik toplantı salonuna 618 metrekare halı döşenmiş gibi fatura düzenlendiğinin saptanması üzerine, Rektör Prof. Dr. Erhan Ekinci ve 8 görevliye zimmet çıkarıldı. Rektörlük, “Fazla ödeme yapıldığı belirlenip ödenen fazla tutar firmadan geri tahsil edilmiştir” açıklamasını yaptı.

Rektörlük toplantı salonunun halıyla kaplanması için 100 bin YTL ödenek ayırıldı. Alım için 2 Şubat 2006'da Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı A. Cevdet Erleblebici'nin onayıyla harcama yetkisi çıktı.

Ankara'da faaliyet gösteren Müşerref Şark ve Ortağı Mobilya Kollektif Şirketi'nden 28 bin 911 YTL'ye 618 metrekare halı alındı. Fatura da 22 Aralık 2006 tarihinde ödendi.
Sayıştay'ın olağan incelemeleri sırasında 74 metrekarelik salon için 618 metrekare halı alınması dikkati çekti. Bunun üzerine müfettişler, salona 618 metrekare halı döşenmiş gibi faturalandırılarak 25 bin 311 YTL 76 kuruşluk kamu zararına neden olunduğunu saptadı.

Olayla ilgili olarak Gaziantep Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ekinci, Yapı İşleri Şube Müdürü Mustafa Ayar, harcama yetkilisi Cevdet Erleblebici, inşaat teknikerleri Adnan Dündar ve Hakan Yimenicioğlu, ambar şefi Mahmut Yiğit, ambar memuru Muzaffer Öztürk, ayniyat saymanı İbrahim Satıl ve piyasa araştırma tutanağında imzası bulunan mimar Alper Erbahçeci'den açıklama istedi, ardından da zimmet çıkarıldı.
Rektörlük İletişim Direktörü Yrd. Doç. Dr. Nüket Elpeze Ergeç, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

'Tahsil edildi'
“Halı döşenmesi için 100 bin YTL ödenek ayrıldı. Ödeme yapıldı. Ancak, denetim sırasında ödemenin yanlış yapıldığı fark edildi. İlgili firmaya ödenen fazla tutar geri tahsil edilmiştir.
Dolayısıyla, Sayıştay'a gerekli belgeler iletilmiş ve konuya ilişkin dosya kapatılmıştır. Gaziantep Üniversitesi'nin hiçbir surette devleti zarara uğratması sözkonusu değildir.

Hiç yorum yok: