Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenim kredisi affı çıkarılıp çıkarılmayacağına ilişkin soru önergesini yanıtladı. - Eğitim Haberleri

31 Mart 2008 Pazartesi

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğrenim kredisi affı çıkarılıp çıkarılmayacağına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) borçlu sayısı 1 milyon 776 bin 286'ı bulurken, Kurumun alacaklı olduğu miktar ise 260 milyon YTL'ye ulaştı.
CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur'un Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na borçlu olan mezun sayısı ve çeşitli kesimlerde çıkarılan af kanunları gibi zor durumda bulunan gençlere yönelik de öğrenim kredisi affı çıkarılıp çıkarılmayacağına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

1.5 MİLYON KİŞİ BORÇLU : Bakan Çelik'in verdiği bilgilere göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nden öğrenim ve katkı kredisi alan ve öğrenim gördükleri öğretim kurumundan mezun olan toplam 1 milyon 776 bin 286 kişi bulunuyor. Çelik, kredi borcu bulunanlar konusunda af çıkarılıp çıkarılmayacağı sorusuna "Kredi borçlarını herhangi bir sebeple ödeyemeyecek olanların borçları, 26 Mayıs 2006 tarihli Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında kanun çerçevesinde ilgililerin talepleri halinde ertelenmekte olup mevcut durumun değiştirilmesine yönelik şu an itibariyle yürütülen herhangi bir çalışma bulunmamaktadır" karşılığını verdi.

Hiç yorum yok: