Akyurt’ta ilk kez okullararası İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışması düzenlendi. Yarışmada Murat Öztürk ve Gülizar Kübra Kılıç birinci oldu. - Eğitim Haberleri

31 Mart 2008 Pazartesi

Akyurt’ta ilk kez okullararası İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışması düzenlendi. Yarışmada Murat Öztürk ve Gülizar Kübra Kılıç birinci oldu.

ANKARA'nın Akyurt ilçesinde ilk kez okullar arası düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması yapıldı. Şükrü Acar İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Koordinatörlüğünde, Akyurt Belediye Başkanlığının sponsorluğunda, İstiklal Marşını güzel okuma yarışması yapıldı. Bazı öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okurken gözyaşı dökerken, salonda duygulu anlar yaşandı. Dereceye giremeyip ağlayan bir öğrenciyi ise Belediye başkanı Gültekin Ayantaş kucağına alıp, teselli etmeye çalıştı.

Belediye konferans salonunda 1-5 ve 6-8. sınıfları arasında iki kategoride yapılan yarışmaya, ilçede bulunan 13 İlköğretim okulundan 23 öğrenci katıldı. İstiklal Marşı'nı okuyan miniklerin bazılarının figürleri, bazılarının da okuma şekli ile gözlerinden süzülen yaşlar, izleyenleri de duygulandırdı. Dereceye giren öğrencilere, Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş altın hediye verildi. Yarışmada birinci olan Murat Öztürk ve Gülizar Kübra Kılıç'a birer büyük altın. hediye edildi.

Dereceye giremedi ağladı

Başkan Ayantaş ayrıca yarışmaya katılan 23 öğrenci ile öğretmenlerine katılımlarından dolayı Teşekkür Belgesi verdi. İlçede ilk kez İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasının düzenlenmesine öncülük yapan Şükrü Acar İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Temur'da yarışmaya katılan tüm öğrencilere Çanakkale destanını anlatan kitapları hediye etti. Bu arada dereceye giremeyip ağlayan minik bir kız öğrenciyi kucağına alan Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, teselli etmeye çalıştı.

Hiç yorum yok: