Amerika’daki Washington And Lee Üniversitesi’nin öğrencilerinden oluşan müzisyen topluluk ,Türkiye turnesinde,çok sesli halk türkülerini yorumlayacak. - Eğitim Haberleri

25 Mart 2008 Salı

Amerika’daki Washington And Lee Üniversitesi’nin öğrencilerinden oluşan müzisyen topluluk ,Türkiye turnesinde,çok sesli halk türkülerini yorumlayacak.

Amerika'daki Washington And Lee Üniversitesi'nde 1992'den beri performanslarını sergileyen Şef Dr. Gordon Spice yönetimindeki “Washington & Lee Chamber Singers” Nisan ayında Ankara, Eskişehir ve İstanbul'da müzikseverler ile buluşacak.
Üniversitenin üst sınıflarından seçilen ve genellikle 26 öğrenciden oluşan müzisyen topluluk, ilk konserini 14 Nisan'da Ankara Gazi Üniversitesi Konser Salonu'nda gerçekleştirecek. 15 Nisan'da Eskişehir Anadolu Üniversitesi Konser Salonu'nda olacak topluluk, son konserini ise 17 Nisan'da İstanbul Caddebostan Kültür Sanat Merkezi'nde verecek.

-HALKA AÇIK VE ÜCRETSİZ-

Topluluğun Vokaliz Organizasyon tarafından gerçekleştirilecek tüm konserleri, halka açık ve ücretsiz olacak. “Washington & Lee Chamber Singers” Türkiye'deki konserlerinde halk türkülerinin çok seslendirilmiş örneklerini de yorumlayacak.
Repertuarında 20. yüzyıl Amerikan bestecilerinin “mass” ve “motet”leri ile folk şarkı düzenlemelerine yer veren “Washington & Lee Chamber Singers” ayrıca Rönesans dönemi koral eserleri üzerine de çalışmalarını sürdürüyor. Topluluk, Amerika'da her yıl gerçekleştirdiği turnelerinin yanı sıra, Londra'daki St Paul Katedrali ve Westminster Abbey, İsviçre, İtalya, Almanya gibi yerlerde çok başarılı performanslar sergiledi.1996'da İspanya turnesi kapsamında Barcelona, Madrid, Salamanka ve Burgos'ta konserler veren “Washinton & Lee Chamber Singers” 1998 Nisan'ında Prag ve Budapeşte'de, 2000 baharında tekrar İspanya'da Toledo, Cordoba ve Seville'de sahne aldı. İtalya Roma'da St.Peters bazilikası, Venedik, Slovanya, Hırvatistan, Arjantin ve Uruguay'da izleyiciler ile buluştu.

-ŞEF DR. GORDON SPICE-

Topluluğun şefi Dr. Gordon Spice, Kuzey Carolina Üniversitesinde müzikoloji doktorasını tamamladığı 1973'ten beri Washington and Lee Universitesi' nin koral etkinliklerini düzenliyor. Ohio Eyalet Üniversitesi'nde Maurice Casey ile koral şeflik çalışan Spice, Robert Shaw, Aaron Copland, Margaret Hillis, John Nelson ve Sarah Caldwell ile çalıştaylara katıldı. Spice, Amerikan Koral Şef Kuruluşu'nun Virgina eyalet başkanlığını ve Gençler Erkek Koroları başkanlığını yürüttü. “Chamber Singer” şefliği yanı sıra Spice, müzik tarihi ve müzik değerleri üzerine de dersler veriyor.

Hiç yorum yok: