Arıboğan, Mütevelli Heyete Seçildi - Eğitim Haberleri

20 Temmuz 2010 Salı

Arıboğan, Mütevelli Heyete Seçildi

Arıboğan, Mütevelli Heyete Seçildi

ULUSLARARASI ilişkiler profesörü ve eski Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyeliğine seçildi.
Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, uzun yıllar çeşitli üniversitelerde akademisyenlik, yöneticilik ve rektörlük görevlerini üstlenen ve yayımlanan çok sayıda ulusal ve uluslararası makalesi ile 8 kitabı bulunan Prof. Dr. Arıboğan'ın üniversitenin Mütevelli Heyeti üyeliğine seçildiği bildirildi.
Açıklamada, Dünya Sanat ve Bilimler Akademisi üyesi de olan Arıboğan'ın, son yıllarda ''Nobel Barış Ödülü'' adayı ve politik psikoloji biliminin kurucularından psikanalist Vamık Volkan ve IRA'ya silah bıraktırmasıyla tanınan Kuzey İrlanda Parlamentosu'nun ilk sözcüsü ve eski Liberal Enternasyonal Başkanı psikoterapist Lord Alderdice ile birlikte çalıştığı ve söz konusu çalışma grubunda konunun uzmanlarının dünyadaki sorunlu alanlarda terörizm ve iç çatışmaların yarattığı olumsuz psikolojik etkilerin bertaraf edilmesi amaçlı uluslararası çalışmalar yürüttükleri belirtildi.
Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan'ın, TED Ankara Koleji'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü bitirdiği, yüksek lisans ve doktora eğitimi sonrasında St. Andrews Üniversitesi'nde Uluslararası Güvenlik Okulu'nda terör, güvenlik konularında uzmanlaştığı ve evli ve iki çocuk annesi olduğu kaydedildi.

Hiç yorum yok: