Ders Devamsızlığına Veli Tepkisi... - Eğitim Haberleri

4 Mayıs 2010 Salı

Ders Devamsızlığına Veli Tepkisi...

Diyarbakır'da bazı ilköğretim okullarında öğretmenlerin sık sık derslere girmeyerek öğrencileri evlere göndermesine veliler tepki gösteriyor.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Hamravat İlköğretim Okulu'nda görev yapan bazı öğretmenlerin haftada en az bir gün derse girmediğini belirten veliler yetkililerin gerekli duyarlılığı göstermesine istedi.

Velililer, öğretmenlerin özellikle 4. ve 5. sınıfta okuyan çocuklarının derslerine sık sık girmediğini öne sürdü. Okul idaresiyle defalarca görüşmelerine rağmen sorunun çözülmediğini belirten veliler, 'Bazı öğretmenler haftada en bir gün derse girmiyor. Çocuklarımız boşuna okula gidip gelmiş oluyor. Öğrenci velileri olarak birçok kez bir araya geldik, herkes aynı sorundan şikayetçi. Bazı öğretmenler çocuklarımıza 'Cuma günü gelmiyorum siz de ortalıkta görünmeyin' şeklinde onların okula gitmesini engelliyor. İlçe geneli deneme sınavları yapılıyor, çocukların durumları hiç iyi değil. Buna bir çare bulunmasını istiyoruz.' diyerek yetkilileri göreve çağırdı. (Cihan)

Hiç yorum yok: