Danıştay Belki İş Adamlarını Anlar! - Eğitim Haberleri

19 Şubat 2010 Cuma

Danıştay Belki İş Adamlarını Anlar!

YÖK Başkanı Özcan, slogan atanların katsayı konusunda kendilerine destek olmadıklarını belirterek iş dünyasından destek istedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan'ı ziyaret etti.
Prof. Dr. Özcan, Ticaret Odası Başkanı Aslan'dan katsayı konusunda destek istedi. Prof. Dr. Özcan, katsayı konusunda eşitsizliklerin 1998'den beri devam ettiğini ve bu durumu düzeltmek için çalıştıklarını anlattı. Prof. Dr.Özcan, katsayı eşitlemesiyle ilgili olarak yaptıkları düzenlemelerin ve katsayı makasında yapılan değişikliklerin Danıştay tarafından reddedildiğini hatırlatarak, şunları dile getirdi: "Düzenlememiz Danıştay tarafından kabul edilmedi ama orda çok hoş bir gelişme oldu. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu 15'e 14 gibi bir oylamayla düzenlemeyi reddetti. Bu durum, 14 üye tarafından hiç olmazsa bizim sistemin anlaşıldığı, takdir gördüğü anlamına geliyor. Bu da bize biraz cesaret verdi. Hukuk mücadelesinin ve darbesinin olduğunun söylenildiği şu günlerde, ülkemizde böyle bir noktaya gelmeyi ben son derece olumlu buluyorum. İnşallah da devam edeceğini düşünüyorum." MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ DİYENLER DESTEK VERMEDİProf. Dr. Özcan, Meslek Lisesi memleket meselesi diye slogan atanların katsayı meselesinde destek vermediklerini belirterek, "Madem bu kadar önemliydi beklerdik. Danıştay'a 8. Daire ile konuşsunlar, bizim için bir faaliyette bulunsunlar isterdik" diye konuştu. Prof. Dr. Özcan, yeni TÜSİAD Başkanı'nın bir kendileri için bir şans olduğunu da kaydederek, önümüzdeki ay kendisiyle görüşeceklerini belirtti. Prof. Dr. Özcan, Aslan'a şunları söyledi: "Bir işadamının Danıştay'a giderek iş dünyasının ihtiyaçlarından bahsetmesi, bizim dışarıdan meseleleri anlatmamızdan çok daha etkili olur. Sizin konuşmanız benimkinden daha büyük ağırlık taşır. Bizzat bu meselenin içinde olan insanların Danıştay'a bu meseleyi anlatması daha etkilidir diye düşünüyorum. Sizden ricamız, bu mesele hallolsa da bu meseleyi canlı tutup, ülkemizin ihtiyacı olan mesleki ve teknik eğitim öğrencilerinin elinden tutalım ve onları istediğimiz seviyeye çıkaralım."
Prof. Dr. Özcan, milyonlarca Meslek Yüksek Okul mezunu öğrencinin İngiltere'de uygulanan iş temelli öğretim sistemi ile çalıştıklarını da anlatarak, dünyada mezun olan öğrencilerin bile belli eğitimlerle çağdaşlaştırıldığını söyledi ve bunu gerçekleştirmek istediklerini dile getirdi.
Prof. Dr. Özcan, katsayıda amacın bütün meslek liselileri üniversiteye taşımak olmadığını, ancak başarılı olanların üniversiteye girebilmesi için kapının açık bırakılması olduğunu belirtti.
Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan da, bu konuya olan desteklerinde daha etkili yaklaşımlar oluşturacaklarını ifade etti.
Prof. Dr.Özcan, YÖK Yürütme Kurulu üyeleri Prof. Dr. Muhittin Şimşek ve Prof. Dr. Berrak Kurtuluş ile birlikte Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı'yı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i de ziyaret etti.

Hiç yorum yok: