Üniversitede Şafak Operasyonu... - Eğitim Haberleri

5 Aralık 2008 Cuma

Üniversitede Şafak Operasyonu...

Ankara Üniversitesi Yemekhanesi'nde bir süredir devam eden direnişe karşı, Ankara Emniyeti şafak operasyonu düzenledi.

Ankara Üniversitesi Yemekhanesi'nde bir süredir devam eden direnişe karşı, Ankara Emniyeti şafak operasyonu düzenledi. Terörle Mücadele Şubesi'nin düzenlediği operasyonda aralarında yemekhanede çalışan işçiler ve öğrencilerin de bulunduğu 45 kişi gözaltına alındı.
Yemekhane ihalesini kazanan şirketin burada faaliyet göstermesinin ardından önceki çalışanların işlerini kaybetmeleri üzerine uygulamayı önlemek için başlatılan eylem gözaltı ile sonuçlandı. İhaleyi kazanan firmaya karşı sol görüşlü öğrencilerin, eski yemekhane çalışanlarıyla beraber başlattığı direnişe polis şafak vakti müdahale etti.
Polis söz konusu direnişi kırmak ve ihaleyi kazanan şirketin faaliyetine başlayabilmesi için birkaç kez üniversite yönetiminin onayıyla müdahale girişiminde bulunmuştu. Ancak, her seferinde polisin müdahale edeceği ihtimalini gözönünde bulunduran sol görüşlü öğrenciler, polisin kampüse girişini karşı direnmişti.
Olayın büyümemesi ve polis-öğrenci çatışması haline gelmesini istemeyen Ankara Emniyet Müdürlüğü, direnişe son verilmesi için bir süre beklemeye karar vermişti.
Destek veren öğrencilerin bir kısmının bayram tatiline gitmesinden faydalanan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı başta Terörle Mücadele olmak üzere Güvenlik, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şube'lerden oluşturulan karma ekip bu sabah kampüse girekek, üstlerini aradığı öğrencileri ve eylemci eski yemekhane çalışanlarını tek tek gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar otobüslerle ifadeleri alınmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Hiç yorum yok: