Yılın Kitabı Ödülleri... - Eğitim Haberleri

7 Kasım 2008 Cuma

Yılın Kitabı Ödülleri...

Dünya Kitap Dergisi’nin 16. ‘Yılın Kitabı Ödülleri’ ve ‘Altın Sayfa Edebiyat Ödülü’nü kazananlar açıklandı.

Ayşe Sarısayın, Roza Hakmen, Şemsa Gezgin, Turkuvaz Kitap ve Kemal Özer ödüllerin bu yılki sahipleri.

Dünya Kitap Dergisi'nin geleneksel 'Dünya Kitap Ödülleri' sahiplerini buldu. Osman Saffet Arolat, Başar Başarır, Turgay Fişekçi, Semih Gümüş, Doğan Hızlan, Selim İleri, İlknur Özdemir, Seçkin Selvi, Faruk Şüyün ve Tahsin Yücel'den oluşan seçici kurul kazananları belirledi.

'Yılın Telif Kitabı Ödülü' için 2008'de 'Ayın Telif Kitabı' olarak belirlenen 13 kitap arasından seçim yapıldı. Kazanan Ayşe Sarısayın'ın Can Yayınlarından çıkan 'Karakalem Resimler' adlı eseri oldu. 'Yılın Çeviri Kitabı' ödülünün sahipleri ise yine 'Ayın Çeviri Kitabı' seçilen 11 eser arasından belirlendi.

Yapı Kredi Yayınları'nca basılan Marguerite Yourcenar'ın 'Rüya ve Kader' kitabının çevirmeni Roza Hakmen ile yine Yapı Kredi Yayınlarından çıkan Italo Calvino'nun 'Sen 'Alo' Demeden Önce' kitabını Türkçe'ye kazandıran Şemsa Gezgin ödülü paylaştı.

'Yılın Yayınevi' de Turkuvaz Kitap olarak belirlendi. 2005'te her yıl farklı bir daldaki kitaba verilmek üzere konulan ve bu yıl 'Yılın En İyi Şiir Kitabı' kategorisinde düzenlenen 'Altın Sayfa Edebiyat Ödülü' ise Kemal Özer'in Yordam Kitap tarafından basılan 'Temmuz İçin Yaralı Semah-Yangın Şiirleri'nin oldu.

Hiç yorum yok: